Бердичів

міська рада

Увага! Поліцейські закликають дотримуватись правил інформаційної безпеки у мобільних месенджерах

Pls_info-1-paqcluwjr0c9kilus37hajlkx5n9wowv3mftsbkm1s

1 серпня до Бердичівського райвідділу поліції із повідомленням про ошуканство звернулась 43-річна жителька бердичівської громади. Жінка розповіла, що три дні тому в одному із телефонних чат-ботів нібито урядового каналу побачила пропозицію для оформлення громадянам України соціальної виплати від держави.

Для оформлення слід було керуватися алгоритмом чат-бота. Відтак, перейшовши за посиланням жінка підтвердила вхід у мобільний застосунок свого банку. Через деякий час заявниця виявила списання понад 40 тисяч гривень з власного рахунку.

Нині у рамках розпочатого кримінального провадження за ст. 190 (Шахрайство) ККУ триває з’ясування всіх обставин події та встановлення осіб, причетних до правопорушення.

Правоохоронці закликають громадян до обережності у фінансових питаннях і дотримання правил цифрової безпеки:

– перед тим, як натиснути на посилання, запропоноване через смс, чат-боти або у месенджер-каналах, перевірте достовірність інформації в офіційних джерелах: на урядових сайтах, за телефонними “гарячими лініями” або у банківських установах;

– не встановлюйте невідомих або підозрілих додатків чи застосунків на мобільні телефони чи комп’ютери;

– подбайте про офіційні антивірусні програми для техніки та надійні паролі до вже встановлених за стосунків.

Будьте уважними, не дайте себе ошукати та не дозволяйте пройдисвітам збагатитися вашим коштом! Розкажіть про заходи перестороги своїм батькам, рідним, сусідам та знайомим!

Бердичівський районний відділ поліції

Останні новини