Бердичів

міська рада

Освітянський фронт Бердичева: продовжуємо свою місію – навчати. Разом до знань і до Перемоги! (ФОТО, ВІДЕО)

IMG_20220831_124829-1

Традиційно в усі роки це дійство по праву вважалося одним із найяскравіших у святковому календарі: наставав день серпневої педагогічної конференції, і чарівні освітянки та ошатні освітяни з легкістю прикрашали собою будь-яку локацію і будь-який сценарій. 24 лютого змусило відкласти на потім такі слова й вирази, як «свято», «прикрашали», «щасливі посмішки» тощо. Останній день літа вони, з власних слів, зустріли заґартовані випробуваннями, та, водночас, незламні, наповнені новими силами й повні бажання тримати стрій на освітянському фронті. Поки Україна битиметься за свою волю й за майбутнє, вони присвятять себе зрощенню цього самого майбутнього, наданню йому необхідних знань, вмінь, життєвої мудрості, прищепленню любові до України та розуміння причетності до славної нації українців.

Бердичівські педагоги гідно пройшли весь період, починаючи з початку широкомасштабних бойових дій, констатував у своєму вітальному виступі міський голова Сергій Орлюк. Вони вірять у сили українського війська, у власні сили, вірять у своїх учнів і у те, що свого часу відчули єдино правильне покликання – бути вчителем, бути вихователем. А сам Сергій Орлюк вірить в бердичівських освітян: він на власні очі переконався у тому, що у кожному закладі було зроблено все можливе, аби діти навчалися безпечно та якісно. Він вірить в бердичівських освітян, і тому, з-поміж інших, його діти та онуки підуть 1-го вересня до школи. Він вірить у те, що місцеві педагоги не зупиняться перед жодною з можливих проблем, що їх здатна принести війна. Міський голова привітав освітян з початком нового навчального року, подякував за чоловіків, синів, учнів та колег, котрі нині захищають Україну від окупантів. Україна має майбутнє, не сумнівається Сергій Орлюк, адже є вони – люди, які живуть своєю професією і які самовіддано працюватимуть заради забезпечення розвитку й успіху своєї країни.

Освітяни бердичівської громади – то велика, потужна й дружня команда, якій під силу виконати завдання будь-якого ступеня важкості і зробити це на «відмінно», вважає, у свою чергу, заступниця міського голови Олена Петрівська. Нехай цей рік буде особливим, побажала вона педагогам, особливим у тому плані, що він закарбує перемогу українців, і, можливо, у тому, що перемога ця наступить швидше, аніж закінчиться навчальний рік. 

Коли до навчального року вступають в умовах воєнного стану, завданням кожного є зробити все можливе, аби освітянська галузь працювала без перерв і на найвищому рівні, зазначив, вітаючи педагогів, секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда. Як і міський голова, він зміг переконатися у тому, що освітяни доклали чималих зусиль, аби їхній простір був безпечний та належним чином підготовлений для отримання якісних знань.

На що жодним чином не вплинула війна – на атмосферу цього форуму. Лунало чимало теплих слів на адресу представниць та представників бердичівської освіти, кращих (а значить – дуже багатьох у залі Театру на Європейській) нагородили відзнаками різних рівнів.

Стоячи й аплодуючи, колеги вітали появу на сцені багаторічної керманички 27-го дитсадка Ольгу Папиш. 44 роки у педагогіці і рівно половину з них – у ролі керівниці «Веселки». Садочка, відомого своїм живописним літнім садом та високопрофесійним, дружнім колективом. Пані Ольга йде на заслужений відпочинок. Замінить її на посаді директорки Анастасія Катинська, за плечима в якої роки роботи вихователькою, методисткою і, зрештою, головною спеціалісткою відділу інституційного аудиту управління Державної служби якості освіти у Житомирській області.

У низці відеопрезентацій педагоги бердичівської громади інформували спільноту про здобутки, досягнення та втілення інноваційних ідей освітян Бердичева у 2021-2022 навчальному році, про те, яким був минулий навчальний рік для наших дошкільнят, як працівники закладів освіти допомагали Збройним Силам України та переселенцям, як вирішували пріоритетне на сьогодні завдання – забезпечення безпеки учнів. З екрану до усіх присутніх звернулися вчителі-Захисники України… Їхня спільна мрія – Перемога України. І мрія ця неодмінно здійсниться. А поки бердичівська освіта, зібравши сили і зібравшись разом, оголошує контрнаступ на освітянському фронті.

Останні новини