Бердичів

міська рада

Пішов добровольцем і загинув, як Герой: на Донеччині життя за Україну віддав бердичівлянин Віталій Пілецький

Пілецький_сайт

Війна, розв’язана росією проти України та української нації, увійде до світової історії, з-поміж іншого, як приклад безмежної відданості Захисників та Захисниць своїй Батьківщині, як приклад того, наскільки люди можуть відчувати себе одним цілим зі своєю країною, зі своїми співвітчизниками. Скількох сильних духом та незламних синів і доньок зростила Україна!.. Які Герої весь цей час жили й, дасть Бог, житимуть поруч з кожним із нас!.. Зовсім молоді і такі, в яких за плечима вже більша частина життя. Вони йдуть разом на ворога – 19-річний та 50-річний. Так, бува, і падають разом – на землю, за яку билися, як Герої…

Близько місяця тому відзначив свої 54 наш земляк Віталій Пілецький. Зустрів він їх в одній з найпекельніших точок протистояння з рашистами – на Донеччині, хоча міг би у цей час бути у себе вдома. Свого часу, у молоді роки, як був призваний на строкову службу, отримав серйозні проблеми з ногою, через що був комісований. Мало не все життя займався тим, що возив з Півдня кавуни, помідори, картоплю. Син так і каже: батько – це машина, дорога, ринок.

А ще батько – один із тих добровольців, котрі лише їм відомими правдами й неправдами, маючи проблеми зі здоров’ям, потрапляли на фронт. Аби лишень вимести з Україну російську нечисть. Аби навколо був мир, жили люди, народжували нових людей, працювали кожен на своїх роботах. А він щоби знову сів за кермо і махнув на Херсонщину за кавунами.

Сапер 66-ї бригади Віталій Пілецький до кінця залишився вірний Україні, українцям, своїм землякам, присязі та військовому обов’язку. А Бердичів втратив ще одного Героя…

Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, Бердичівська міська рада, її виконавчий комітет та уся багатотисячна громада глибоко сумують із приводу загибелі Віталія Пілецького та щиро співчувають його рідним і близьким. Бердичів та Україна будуть пам’ятати, помстяться і переможуть!

Останні новини