Бердичів

міська рада

УВАГА! Працюють телефонні зловмисники!

Увага

Шановні мешканці бердичівської громади!

Останнім часом трапилася серія випадків, коли невідомі особи телефонували до бердичівлян зі звісткою про, начебто, загибель того чи іншого члена їхньої сім’ї на війні з російським агресором. Здебільшого дзвонили з невідомих номерів, траплялося й таке, що використовувалися діючі номери мешканців міста.

Сім’я зверталася до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за уточненням. Працівники центру, у свою чергу, зв’язувалися з частиною, де мав проходити службу військовий. З’ясовувалося, що людина жива-здорова, воює, б’є ворога.

Будь-які спроби знову зв’язатися зі зловмисниками закінчувалися нічим: зв’язок був відсутній або ж абонент перебував поза зоною досяжності.

Шановні земляки! Не дозволяйте себе зламати, а ворогові – посіяти страх та хаос! Закликаємо вас довіряти лише офіційній інформації! У даному випадку офіційне джерело – Бердичівський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Наказом Міністерства оборони України передбачено, що у випадку загибелі військового командир військової частини того ж дня повідомляє про це військового комісара за місцем проживання сім’ї. Також формується офіційне письмове сповіщення про загибель, яке надсилається до місцевого РТЦК та СП (військкомату). Відправляти цей документ безпосередньо сім’ї загиблого заборонено. І саме військкомат на підставі отриманого сповіщення зобов’язаний повідомити сім’ї або близьким родичам військового про його смерть.

Додатково державою було розроблено чіткий механізм – «Дорожня карта дії родини», на випадок якщо член родини, який зарахований до лав ЗСУ (у тому числі – ТРО), правоохоронних органів, пропав безвісти, потрапив у полон або загинув.

Ознайомитися з «картою дій» можна за посиланням: https://drive.google.com/…/1U07uOw…/view