Бердичів

міська рада

У молодіжному хабі Сергій Орлюк зустрівся з випускниками, котрі отримали найвищий бал ЗНО

IMG_20220812_095818-2

Вони стали першими, хто на запрошення міського голови Сергія Орлюка відвідали новий молодіжний хаб у Бердичеві ще до його офіційного відкриття – випускники бердичівських шкіл, котрі отримали найвищий бал ЗНО. Взагалі їх налічується 21, та війна розпорядилася так, що п’ятеро нині перебувають за кордоном.

Чому ці шістнадцятеро у Бердичеві, а не, припустимо, у Польщі чи Чехії? Тому що у планах – здобувати вищу освіту і йти далі по життю у себе на Батьківщині. На думку Сергія Орлюка, це сильна позиція і гарна перспектива для громади – коли здібна, небайдужа молодь залишається вдома, прагнучи вкласти свій потенціал у розбудову міста й України. Буде непросто, та ці дівчата і юнаки все здолають, переконаний міський голова, докладати ж бо зусиль для них – не вперше.

Планів у кожного вистачає, і плани ці серйозні. Якщо перерахувати галузі, яким збираються присвятити себе молоді бердичівляни, назбирається пристойний список, і це теж неабияк тішить дорослих. Тішить те, що Україна навіть у часи війни, залишається не лише державою зі славним воїнством, а й країною з прекрасною молоддю.