Бердичів

міська рада

8-ми установам Національної академії медичних наук дозволено безкоштовно надавати амбулаторні і діагностичні послуги учасникам війни та пораненим

010-3

Під час засідання Уряду 16 серпня прийнято зміни до проєкту постанови Кабінету Міністрів України № 181 щодо посилення соціального захисту учасників бойових дій, осіб з інвалідністю внаслідок війни, учасників війни та всіх категорій постраждалих з вогнепальними пораненнями, отриманими внаслідок військової агресії російської федерації проти України.

Відповідні зміни дозволяють восьми установам Національної академії медичних наук надавати амбулаторні і діагностичні послуги за рахунок коштів державного бюджету, тобто безкоштовно для вищезазначеної категорії пацієнтів.

Розширення можливостей доступу населення до спеціалізованої медичної допомоги особливо важливо в умовах проведення бойових дій на території країни.

Згідно з постановою Уряду від 03.03.2021 № 181 у восьми установах Національної академії медичних наук надання спеціалізованої (дороговартісної) медичної допомоги фінансується за новим механізмом, а саме держава сплачує за конкретно надану у таких установах послугу, а для пацієнта вона є безкоштовною.

Інші медичні послуги, які не передбачені затвердженою постановою № 181, дотепер мали право надавати за кошти юридичних і фізичних осіб як платні. Йдеться про більшість амбулаторних і діагностичних послуг.

Відтепер ці послуги стануть безкоштовними та більш доступними для тих, хто їх потребує.

За інформацією Житомирської ОДА