Бердичів

міська рада

Колективний прийом громадян: надано роз’яснення й доручення, до виїздів готуються комісії та інспектори-муніципали  

1-13

З особистого на колективний перетворився прийом громадян у виконавчому комітеті. У силу невідкладних обставин не зміг бути присутнім на ньому міський голова: прийом вирішили не відміняти, і з мешканцями громади спілкувалися фахівці Бердичівської міської ради – керуюча справами виконкому, керівництво управління ЖКГ та його підрозділів, а також спеціалісти з земельних відносин.

Цілий список проблемних, на його думку, питань виклав перед посадовцями мешканець багатоповерхівки, що на вул. Миру, 6. Серед них – відсутня відмостка (під будинок потрапляє вода, і зимою фасад тріскається), відсутність благоустрою навколо будинку (вирили яму і не закидали належним чином), зливання працівниками ринку відходів у зливову каналізацію, що на сусідній вул. Чорновола (на вихідні дихати немає чим), стара запірна арматура у підвалі (коли проблема в одному під’їзді, від перекриття страждає весь будинок), ветхий навіс тощо.

Значна частина проблем, озвучена бердичівлянами, тягнеться роками. Допущена кимось помилка, незнання, що потрібно робити у тих чи інших випадках, обертається тривалими конфліктами й дискомфортом. Часто такі помилки чи незнання переростають у справжні сусідські чи навіть родинні війни, і знайти винного у них можна лише у судовому порядку. Можливе вирішення деяких нагальних для населення проблем пригальмували війна та воєнний стан.  

Втім, вирішувати їх у будь-якому випадку потрібно – якусь частину лише за відміни воєнного стану, якусь, скоріш за все, у суді, а якусь – просто з наступного робочого дня. Людям надали відповідні роз’яснення й консультації, за рядом адресів, згідно доручень, попрацюють профільні комісії та муніципальна інспекція. За результатами висновків, прийматимуться подальші рішення.    

Останні новини