Бердичів

міська рада

Перспективи діяльності МК ВЖРЕП № 7 з’ясовували депутати міської ради

IMG_20220920_113747_1-2

Які плани у міської влади стосовно управлінської компанії МК ВЖРЕП № 7? Підприємство, що його, начебто, мали ліквідувати, працює – з чим це пов’язано? Діяльність компанії – це надовго чи тимчасово, на якийсь визначений термін? Хто нині нею керує і у чому полягає сьогоднішня діяльність підприємства?

Ці та низка інших питань, пов’язаних з роботою 7-го МК ВЖРЕП, звучали на засіданні постійної депутатської комісії з питань комунальної власності, приватизації, житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою. На спілкування депутати запросили нинішню керівницю МК ВЖРЕП Олесю Дем’янюк, участь у зустрічі також взяли колеги членів комісії з роботи у міській раді, заступник міського голови Руслан Квятківський, секретар міськради Богдан Коляда, представники управління ЖКГ, голови ОСББ.  

На останній черговій сесії більшістю голосів було «провалено» три проєкти рішення, пов’язані з МК ВЖРЕП № 7: усі вони стосувалися безоплатної передачі транспортних засобів та обладнання з балансу місцевих комунальників на баланс цієї управлінської компанії та закріплення їх на праві господарського відання. Своє рішення і тоді, і вже зараз, під час засідання комісії, депутати пояснили тим, що не зовсім розуміли мету цієї передачі – підприємству, про можливу ліквідацію якого свого часу було заявлено. За великим рахунком, не мається на меті відмовити компанії у бажанні працювати, розвиватися, надавати якісні послуги і, зрештою, її ліквідувати, наголошують депутати: вони хочуть знати, яким курсом прямує компанія, якщо, звісно, такий курс існує.

Насамперед, МК ВЖРЕП працює, запевнила присутніх Олеся Дем’янюк. Так, підприємство – у чималих боргах, але вже намічається тенденція до їх поступового зменшення. Необхідно віддати те, що винні, необхідно надавати послуги, наголосила, і те, першочергове, чим займається її колектив, образно кажучи – своєю роботою заявляє про наміри повернутися до повноцінної діяльності. Олеся Дем’янюк озвучила ряд цифр, відповіла на питання депутатів і засвідчила: особисто вона бачить позитивну перспективу щодо очолюваного нею підприємства.
Бачить перспективу у роботі МК ВЖРЕП № 7 і Руслан Квятківський. Підприємство, на його думку, у першу чергу, потрібно задля того, аби належним чином увійти до опалювального сезону, аби могти утримувати укриття. Плюс робочі місця. Ті, кого не влаштовує робота компанії, нагадав, можуть створювати ОСББ – перешкод з боку міської влади у цьому немає абсолютно. Як немає перешкод для інформування депутатів про діяльність підприємства – і дана зустріч є тому підтвердженням.

Для багатьох не буде секретом, що на роботу МК ВЖРЕП № 7 існує чимало нарікань: люди сплачують гроші, а послуг, стверджують, не бачать. Для тих, хто не бачить, на засіданні нагадали: компанією ведеться облік розрахунків по кожному будинку. Якщо за місяць комунальникам від будинку надійшло, припустимо, 10,0 тис. грн., він у праві розраховувати на послуги на суму 10,0 тис. Якщо – 1,0 тис. грн., то, відповідно, вам відремонтують-оновлять-замінять на 1,0 тис. грн.

Судячи зі всього, спілкування народних обранців значною мірою задовольнило. При належній комунікації та відчутних результатах роботи, зауважили, вони – лише за те, аби зі свого боку сприяти успішній діяльності компанії. Відповідну комунікацію депутати воліють бачити і з боку самого МК ВЖРЕП. Як один із варіантів – щоквартальний звіт про виконані роботи. Це – щодо комунікування з самими депутатами. Що ж до мешканців, то цікавим варіантом, що його, певно, варто би розглянути, є озвучена на засіданні практика одного з ОСББ: мешканець отримує квитанцію на оплату, на звороті якої – інформація про нарахування будинку, про боржників і про виконані роботи. Тоді не виникатиме питань, чи надавалися послуги, чи ні. Також депутати порадили компанії розглянути можливість впровадження онлайн-заявок (звернень) від мешканців.

Ну і, зрештою, останній штрих… Депутатська комісія рекомендуватиме винести на розгляд наступної сесії три, раніше непроголосовані більшістю, проєкти рішень, пов’язані з безоплатною передачею транспорту й обладнання з балансу комунальних підприємств на баланс МК ВЖРЕП № 7 та закріплення їх на правах господарського відання.     

МК ВЖРЕП № 7:

  • 13306, м. Бердичів, вул Європейська, 91;
  • Електронна адреса: mkvgrep7@gmail.com;
  • (04143) 4 31 82 – приймальна;
  • (067) 453 23 04 – диспетчер;
  • (04143) 4 31 87 – бухгалтерія.

Останні новини