Бердичів

міська рада

Понад 48,0 тис. грн. на підтримку ЗСУ зібрали на благодійному футбольному турнірі з нагоди Дня рятувальника

IMG_20220915_094444_1-1

На Центральному стадіоні Бердичева з нагоди відзначення Дня рятувальника відбувся благодійний футбольний турнір на підтримку Збройних Сил України. Присутні на відкритті привітали з прийдешнім святом працівників рятувальних служб, цивільного захисту та пожежної оборони – за те, що професійно виконують свою роботу, за те, що, стикаючись з лихом та бідою, не черствіють душею, та залишаються готовими до самопожертви.

Головними організаторами турніру виступили Бердичівське районне управління та 2-й державний пожежно-рятувальний загін ГУ ДСНС України у Житомирській області. Їхніми партнерами та спонсорами ігор стали:

  • Бердичівська міська рада;
  • Бердичівська РВА;
  • Гуманітарний штаб Бердичівщини;
  • ДЮСШ м. Бердичева;
  • Благодійний фонд Богдана Кицака.

Метою турніру було оголошено збір коштів на закупівлю 15-ти планшетів для підрозділів ЗСУ. 

Дещо раніше – з 11 по 24 серпня – ДСНС України ініціювало ще одне – того разу легкоатлетичне – дійство. На знак подяки польському народові за допомогу та підтримку України, було проведено Ультрамарафон «Україна-Польща разом». На різних етапах пробігу до марафону долучалися представники ДСНСУ та спортсмени з різних областей. Разом із колегами бігли і бердичівські рятувальники: 180 км у числі інших подолали наші Юлія та В’ячеслав Олішевські, Олексій Романюк та Євген Святецький. Перед початком футбольного дійства на Центральному вони отримали медалі учасників Ультрамарафону.

Щодо футбольного турніру на Центральному, то участь у ньому взяли 6 команд:

  • 2-го державного пожежно-рятувального загону;
  • Бердичівського райвідділу поліції ГУНП у Житомирській області;
  • Бердичівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • ДУ «Бердичівська виправна колонія № 70»;
  • ДУ «Бердичівський виправний центр № 108»;
  • ДУ «Райківська виправна колонія № 73».

Усіх їх та присутніх на відкритті привітали почесні гості турніру. Не так часто побачиш разом на одному просторі силовиків у спортивній формі, зазначив у своєму виступі народний депутат України Богдан Кицак, але цього разу їх зібрала воістину благородна ціль – щоби нашим воякам було легше знешкоджувати ворога. Богдан Кицак вірить, що скоро окупантів не залишиться в Україні, і з боку росії боятимуться навіть дивитися у наш бік. Народний обранець побажав учасникам турніру гарних ігор, а вболівальникам – феєричного футболу та задоволення від побаченого. Він подякував рятувальникам за сміливість, оперативність та допомогу у критичних ситуаціях. Запевнивши при цьому, що знає про їхню мрію – спортивну залу, в якій вони мали би змогу набувати кращої фізичної форми – і працюватиме над втіленням цієї мрії у життя.

Бердичівські рятувальники – завжди на посту і завжди поруч, у незалежності від стану, в якому перебуває країна, констатував, у свою чергу, Бердичівський міський голова. Сергій Орлюк подякував Захисникам і Захисницям України: вони воюють за те, нагадав, аби ось на таких полях малі й дорослі могли грати у футбол, аби в Україні жили спорт, культура, економіка, аби, власне, жила Україна. Сергій Орлюк також побажав учасникам хорошого, видовищного футболу: неодмінно буде переможець і благодійна скринька не залишиться порожньою. Втім, зауважив, головна переможниця ігор вже відома – це переможна Україна.

Слова вітань на адресу учасників турніру пролунали і з вуст керівників Бердичівщини, головного рятувальника громади полковника Ігоря Шевчука, керівників виправних установ.

А далі, власне, був справжній «силовий» футбол, під час якого усі до одного гравці підтвердили: коли ти полі, з тобою – твоя команда, проти тебе – такий самий відданий грі суперник, є м’яч і є прагнення поцілити ним у сітку «ворожих» воріт, забувається про рід служби, звання й таке інше – залишається лише гра і бажання перемогти. У такій атмосфері відбулися усі зустрічі. За їхніми результатами, почесне ІІІ місце на турнірі посіли пожежні-рятувальники, володарями «срібла» стали поліцейські, а звання переможців вибороли представники Бердичівського РТЦКтаСП.

На церемонії закриття їм вручили дипломи та подяки від організаторів, кубки та м’ячі, а також оголосили результати збору коштів. У скриньці назбиралося майже 40,0 тис. грн. (половину з цієї суми – 20,0 тис. грн. – пожертвував Богдан Кицак). Ще понад 8,0 тис. грн. надійшло на спеціальну картку онлайн. За підсумком, на момент закінчення турніру зібрана сума склала 48 313 грн. На визначену кількість планшетів наразі не вистачає, тож збір коштів триває (реквізити – на одному з фото).

Останні новини