Бердичів

міська рада

Скоро стартує фотоконкурс “Вікі любить пам’ятки-2022”

003-2

Незабаром розпочнеться фотоконкурс «Вікі любить пам’ятки» 2022! З 1 по 31 жовтня відбудеться українська частина найбільшого міжнародного фотоконкурсу об’єктів культурної спадщини Wiki Loves Monuments. Мета проєкту — зібрати світлини всіх пам’яток нерухомої культурної спадщини України для ілюстрування статей у Вікіпедії.

У звʼязку з воєнним станом в Україні, участь у конкурсі можуть брати лише фотографії, що були зроблені до 23 лютого 2022 року (включно).

«Через повномасштабне вторгнення росії, лише за офіційними даними багато пам’яток знищено чи пошкоджено. Тож запрошуємо піднімати свої архіви і подавати фото ваших улюблених пам’яток» — сказав Ілля Корнійко, член організаційного комітету, голова Правління ГО «Вікімедіа Україна».

Участь у конкурсі можуть взяти всі охочі. Для цього протягом жовтня слід завантажувати на Вікісховище світлини власного авторства, послуговуючись конкурсними списками пам’яток.

Переможці конкурсу отримають цінні призи від організаторів, а десять найкращих світлин культурної спадщини України змагатимуться на міжнародному рівні.Запрошуємо долучатися до конкурсу, щоб показати унікальність історико-культурних об’єктів свого краю та привернути увагу до стану їхньої збереженості.

Детальніше про конкурс: https://bit.ly/3qBYAyt

Сторінка «Вікі любить пам’ятки / Wiki Loves Monuments Ukraine» в Україні: http://wlm.photo

За інформацією Бердичівської РВА

Останні новини