Бердичів

міська рада

Близько 30 проєктів рішень розглянули бердичівські депутати на черговій сесії міської ради

IMG_20220907_101903-1

Порядок денний народні обранці затвердили доволі оперативно і злагоджено. Насамперед, було озвучено (і депутати за це проголосували) про намір виключити з розгляду 4 проєкти – щодо утворення та залучення добровільного формування цивільного захисту бердичівської громади, про затвердження Програми регулювання чисельності безпритульних тварин, про затвердження переліку об’єктів комунальної власності, що підлягали приватизації у 2022 році, а також про надання дозволу на розроблення детального плану території.

Одностайне «за» отримали проєкти рішень, пов’язані з матеріальною допомогою. Так, згідно одного з них, громада виділила у загальному 13,0 тис. грн. трьом важкохворим бердичівлянам. Іншим своїм рішенням депутати затвердили Положення про порядок надання одноразової матеріальної допомоги сім’ям загиблих під час захисту Батьківщини.

Погодили на сесії і дві інвестиційні програми – КП «Бердичівтеплоенерго» та МКП «Бердичівводоканал». Частина проєктів, винесених на розгляд народних обранців, була пов’язана з об’єктами комунального майна, чимало проєктів стосувалися сфери земельних відносин.

Потрібну для прийняття кількість голосів набрав проєкт, що ним затверджувався Порядок здійснення реабілітаційних заходів КУ «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю» Бердичівської міської ради. У новій редакції відтепер діятиме перелік адміністративних послуг, що надаватимуться через місцевий ЦНАП. З-поміж іншого, депутати проголосували за зняття з контролю низки раніш прийнятих міською радою рішень, а також заслухали депутатські запити.

До числа проєктів, що не знайшли підтримки у потрібної більшості народних обранців, увійшли проєкти про безоплатну передачу транспортних засобів та обладнання з балансів комунальних підприємств на баланс МКВЖРЕП № 7 із закріпленням їх на праві господарського відання. Не набрали необхідної кількості голосів кілька «земельних» проєктів, а також проєкт про надання дозволу на розроблення детального плану території по вулиці Шолом-Алейхема.