Бердичів

міська рада

Відбулося засідання комісії з питань безпеки та організації дорожнього руху

307675971_1163825134344757_2163019563641871639_n

Низку звернень від депутатів та громадян було розглянуто на засіданні комісії з питань безпеки та організації дорожнього руху Бердичівської міської територіальної громади.

Із пропозицією встановити знаки, які б забороняли стоянку автомобілів на прибудинковій території та тротуарах у дворі однієї із багатоповерхівок по вулиці Житомирській, звернувся голова ОСББ Петро Шинкаренко. Він аргументував таку позицію тим, що припарковані автомобілі створюють людям труднощі при пересуванні хідниками, заважають прибиранню, особливо у зимовий період, та, окрім того, можуть перешкоджати вільному під’їзду до будинку спеціалізованого транспорту.

У відповідь члени комісії зазначили: для прийняття позитивного рішення відповідний колективний лист повинна підписати більшість співвласників квартир. Тому заявнику було рекомендовано провести загальні збори жителів будинку та, за їх результатами, повторно направити звернення на розгляд до міської ради.

Не підтримали на засіданні і депутатські звернення щодо облаштування пішохідного переходу на вулиці Білопільській біля зупинки та магазину “Продукти”, а також щодо облаштування зупинки на вимогу на вулиці Житниченка.

У першому випадку, зазначили члени комісії, пропонований пішохідний перехід буде розташовуватися між двома іншими на проміжку у 300 метрів, що є нераціональним, та, оскільки з одного боку вулиці немає тротуару, вестиме у зелену зону. У другому ж, пояснили, зупинка розміщуватиметься на повороті, що ускладнить пересування пішоходів.

Пропозицію ж встановити лавочку без накриття на зупинці по вулиці Паризької Комуни, комісія підтримала.

Підтримали на засіданні і звернення директора МКП “Бердичівкомунсервіс” щодо встановлення обмежувачів (турнікетів і відповідних знаків), які будуть перешкоджати проїзду великогабаритних мотоциклів по пішохідному мосту через річку Гнилоп’ять.

Окрім того, члени комісії ухвалили до наступного засідання детально вивчити звернення щодо встановлення дорожніх знаків або елементів примусового зниження швидкості по вулиці Бистрицькій, питання облаштування парковки по вулиці Європейській та зупинки на вимогу поблизу районної лікарні.

Останні новини