Бердичів

міська рада

Два поважні ювілеї відзначили освітяни Бердичева

8a83e536-5d8e-47e6-8869-d7c79129dc1a

Бердичівські освітяни відзначили одночасно дві знаменні дати: 85-річчя міської профспілкової організації працівників освіти і науки та 75-річчя створення дитячого табору оздоровлення й відпочинку “Соколятко”.

Урочистості з нагоди ювілеїв відбувалися в актовій залі міськради. Свято розпочалося спільним виконанням Гімну України у супроводі зразкового театру пісні “Краплинки”. Свою творчість присутнім у залі також дарували зразковий ансамбль фольклорного співу “Вінець” та керівник гуртка бандуристів “Мальви” Діна Музиченко. Хвилиною мовчання вшанували освітяни світлу пам’ять своїх колег, які відійшли у вічність.

Ведуча Катерина Кузьмук нагадала гостям багату історію профспілки, що була створена ще у 1937 році. Метою діяльності організації, зазначила, завжди був захист трудових прав та інтересів працівників галузі. Нині ж профспілка, яку очолює Анжела Цвєткова, живе насиченим життям. Освітяни не лише несуть світло знань у суспільство, а й творять, подорожують, захищають, волонтерять.

Дружньою родиною, котра робить надзвичайно великий внесок у майбутню Перемогу, назвала ювілярів начальниця управління освіти і науки Бердичівської міської ради Валентина Адаменко. Адже, наголосила, члени профспілки з першого дня повномасштабного вторгнення російської федерації передавали гуманітарну допомогу на фронт, плели маскувальні сітки, зустрічали потяги із переселенцями, пекли домашні смаколики для українських воїнів. А вінцем спільної справи, додала, стало придбання позашляховика для прикордонників Житомирщини.

На думку міського голови Сергія Орлюка, організація, яка прожила такий довгий вік і неодноразово довела, що вона існує не лише на папері, заслуговує на величезну повагу. Гасло профспілки – “В єдності – наша сила” – гуртує освітян навколо праці на благо Батьківщини, заради дітей і майбутнього. Міський голова подякував кожному із присутніх за відданість обраній професії, відкриті і добрі серця, й побажав усім миру, спокою, натхнення, нових ідей та творчих злетів.

Найактивніші члени організації отримали Грамоти Бердичівської міської ради та її виконавчого комітету. В свою чергу заступник голови обкому профспілки Микола Красько вручив Сергію Орлюку Почесний знак “За соціальне партнерство”.

Не залишилися без відзнак та символічних подарунків і усі причетні до роботи “Соколятка”. Людей, котрі вклали у дитячий табір душу і серце, та продовжують робити це й досі, нагородив директор закладу Петро Залізний.