Бердичів

міська рада

“Зірка надії” подарувала бердичівській громаді машину швидкої допомоги

IMG_20220929_101256

 Спеціалізований автомобіль швидкої медичної допомоги передали бердичівській громаді представники шведської місії “Зірка надії”.

Як розповів пастор Церкви Різдва Христового Петро Стахов, його релігійна організація давно співпрацює із місією. Протягом семи останніх місяців, відколи в Україні йде війна, партнери зі Швеції неодноразово доправляли у Бердичів вантажі з гуманітарною допомогою: продуктами, одягом, засобами особистої гігієни та предметами першої необхідності. Зрештою, зазначив, враховуючи потреби громади, закордонні друзі вирішили подарувати її жителям спеціалізований медичний автомобіль.

За словами Петра Стахова, представники місії укомплектували машину всім необхідним, окремо привезли запасні фільтри – повітряний і масляний, зимові і літні шини, різноманітне обладнання. Не забули і про медичний одяг для персоналу, шприци, апарати для вимірювання білірубіну в крові тощо.

Працівники невідкладної допомоги – медики та водії – поспілкувалися із представниками місії та оглянули автомобіль. Він, упевнені, допоможе врятувати не одне життя, працюючи на благо громади.

Після лікарні шведські колеги разом із міським головою Сергієм Орлюком відвідали Центр надання адміністративних послуг та перевірили, наскільки він відповідає нормам інклюзивності та безбар’єрного простору. У Швеції, підкреслили, турбота про людей із обмеженими можливостями знаходиться на дуже високому рівні і тому їм надзвичайно приємно бачити, що Україна також робить впевнені і потужні кроки у цьому напрямку.

Сергій Орлюк подякував “Зірці надії” за підтримку Бердичівської міської територіальної громади в умовах воєнного стану, благодійництво, гуманізм і всебічну допомогу, та висловив сподівання на подальшу тісну і плідну співпрацю.