Бердичів

міська рада

Національний президентський оркестр у Бердичеві: «Останню крапку у своєму турі поставимо в українському Севастополі!»

IMG_20220925_163205

У Театрі на Європейській з концертною програмою виступив Національний президентський оркестр. Створений у 1991-му році,  цей військовий творчий колектив відвідав Бердичів у рамках всеукраїнського туру «Все буде Україна!»

Їхня творча скарбниця наповнена творами провідних вітчизняних та іноземних авторів, зазначає диригент оркестру підполковник Максим Гусак, але цей тур складається виключно з українського репертуару. Українці – сильна нація з багатовіковою історією, продовжує, і протягом цієї історії вони подарували світу величезну когорту талановитих композиторів. Вони осягали науку музики в Європі, їхня музика була цінованою та затребуваною в Європі, і саме ці особистості слугували одними з творців та символів самодостатньої й цивілізованої української культури.

В усі часи росія робила все можливе, аби вирвати їх з рідної землі, наносячи нищівні удари по чужій та ворожій їй культурі. Московська влада забирала під свій нагляд, привласнювала твори, роблячи все для того, аби зросійщити митців та їхні надбання… Сьогодні, в час чергового, можливо, вирішального етапу боротьби українців за незалежне життя на своїй рідній Батьківщині, нинішнє покоління добре усвідомлює, як то все відбувалося.

Нині Україні дуже важко, констатують гості, але саме зараз, переконані, у неї є шанс довести, що вона та її народ мають право на життя. Їхні поїздки країною тривають, каже Максим Гусак, і вони продовжуватимуть дарувати людям віру та впевненість у перемозі. Останнім пунктом в їхньому турі, не сумніваються, стане український Севастополь.

Бердичів прийняв оркестрантів із душею. Зала аплодувала військовим музикантам, оплески та крики «Браво!» отримали й солісти оркестру – сестри Тельнюк, Ірина Кулик та Сергій Гурець. Квіти й слова подяки подарували гостям Бердичівський міський голова Сергій Орлюк та начальниця Бердичівської РВА Людмила Димидюк.

Багата культура – сильна нація, і дане мистецьке дійство, у числі інших, є тому підтвердженням, наголосив у своєму виступі Сергій Орлюк. Захисники й Захисниці України, працівники культури й решти галузей завзято тримають кожен свій фронт. Наш народ вірить у себе, в своє військо, вірить у Бога, констатував міський голова, і єдиним потужним фронтом переможе біснуватого окупанта.