Бердичів

міська рада

Ні – оперетковим псевдореферендумам! Україна єдина! У Бердичеві протестують проти намагання беззаконно приєднати до росії тимчасово окуповані території (ФОТО, ВІДЕО)

IMG_20220924_115103_1-2

Своє категоричне «НІ!» псевдореферендумам, що незаконно проходять нині на тимчасово окупованих територіях Херсонщини, Луганщини, Запоріжжя та Донеччини, висловила бердичівська громада.

Організаторкою зібрання на Центральній площі виступила місцева Публічна бібліотека, в якій 7 років тому одними з перших у громаді почали опікуватися проблемами вимушених переселенців. Відтоді й донині у закладі діє проєкт «Свої серед своїх», ініційований директоркою закладу Тетяною Кущук та провідним бібліографом Вікторією Сафроновою, для якої Бердичів став другим рідним містом після того, як наприкінці 2014-го вона була вимушена залишити Краматорськ.

Пліч-о-пліч з організаторами – міський голова Сергій Орлюк, священик УГКЦ о. Роман Назар та представники бердичівської громади, котрі ще якийсь час тому мешкали у себе на рідній українській землі, де зараз намагаються панувати рашисти та їхні маріонетки, на землі, по якій б’ють ракетами, прагнучи перетворити все і всіх навколо на мертве попелище.

Усі разом звертаються до своїх співвітчизників-українців, яких окупанти змушують стати одним народом із вбивцями, насильниками й мародерами, аби ті за будь-яких можливостей ігнорували опереткову виставу, влаштовану злочинними режимами. Ані голосування під дулами автоматів, ані підписи, поставлені на автобусних зупинках і дитячих майданчиках, ані авральні мобілізації – будь-то 300-тисячні чи мільйонні – не позбавлять росію та тих, хто їй прислужує, статусу переможених і прокажених, переконані у Бердичеві.

Ми – однієї крові, української крові, нагадують учасники зібрання своїм співвітчизникам, ми єдині і живемо зараз єдиною метою – перемогти ворогів, націлених стерти з лиця землі українство як таке. Аби звільнити українські землі та тих, хто вимушено опинився у тимчасовій окупації, не шкодують своїх життів звитяжні Захисники й Захисниці. І Україна переможе! Переможе, бо з нею Правда, з нею Бог, її славне військо та мільйони людей з Україною в серці!