Бердичів

міська рада

Персональна художня виставка Геннадія Резніка: коли людина талановита…

изображение_viber_2022-09-23_14-27-43-515-1

… то вона талановита в усьому. У випадку з бердичівлянином Геннадієм Резніком відомий вислів згадується мало не одразу. У Бердичеві цього стрункого й підтягнутого чоловіка знають здебільшого як спортсмена-гирьовика. Багаторазовий переможець та призер чемпіонатів світу серед ветеранів гирьового спорту пан Геннадій не раз вражав своєю силою публіку, зокрема, на День міста. Рахунок підіймання ним 16-кілограмової гирі ішов на сотні разів: так минулого року він виконав… 1430 підйомів.

У виставковій залі Музею історії м. Бердичева відкрився інший бік потенціалу нашого земляка: Геннадій Резнік пише картини. З таким самим вмінням, з яким вправляється з гирею, він поводиться з пензлем, створюючи живописні пейзажі, натюрморти, портрети, ікони. На сьогодні в арсеналі митця – 38 робіт, 24 з яких він представив на цій персональній виставці. Арсенал дуже пристойний, зазначають фахівці та шанувальники: щільно ж бо займатися малюванням картин автор почав лише у 2019-му.

Із відкриттям виставки Геннадія Резніка привітали дружньою спортивно-мистецькою спільнотою. Говорили про його художній і спортивний таланти, про нього самого, зичили, аби продовжував залишатися таким само натхненним та небайдужим.

Починаючи з лютого, пан Геннадій присвятив себе справі підтримки Захисників та Захисниць України: на його рахунку – метри сплетеної маскувальної сітки. Цю виставку він вирішив оголосити виставкою-продажем: 70 % виручених від продажу картин коштів, повідомив, буде передано військовому шпиталю на потреби поранених бійців.