Бердичів

міська рада

У Центрі імені Олександра Разумкова відбувся форум з позашкільної освіти

308516055_1165191674208103_5180819255765954445_n

Пріоритетні напрямки роботи та головні тенденції розвитку бердичівського позашкілля обговорили учасники форуму під назвою “Центр позашкільної освіти імені Олександра Разумкова: вчора, сьогодні, завжди”.

Перед початком форуму усі охочі мали змогу оглянути виставку творчих та технічних робіт вихованців закладу під назвою “Творча країна Позашкілля”.

Міський ЦПО, за словами його директорки Олени Боровської, дотримується високих стандартів освіти та створює інноваційне середовище для розвитку, творчості й виховання дітей і молоді. У Центрі працюють три відділення: художньо-естетичний, еколого-натуралістичний та науково-технічний, тож кожен вихованець закладу може обрати справу собі до душі.

Позашкілля – не лише справжній драйвер творчості та лабораторія соціалізації і зростання, а й професійний орієнтир для молоді, звертають увагу освітяни. Тому саме посилення профспрямування позашкільної освіти працівники Центру визначили пріоритетним напрямком своєї роботи на 2022 – 2023 навчальний рік.

Завідувачка методичного відділу Оксана Рощенюк ознайомила присутніх із процесом взаємодії ЦПО та вищих і професійних навчальних закладів. За 10 останніх років, підкреслила, завдяки злагодженій співпраці працівників освіти різних рівнів понад півтори сотні вихованців закладу обрали своєю майбутньою професією саме той напрям, за яким вони займалися у позашкільних гуртках.

До того ж, наразі разумковці активно працюють над створенням власної ГО “Нове покоління”, повідомила культорганізатор Катерина Кузьмук. У майбутньому організація зможе брати участь у різноманітних грантах й спрямовувати їх на втілення у життя нових ідей і методик та на поліпшення матеріально-технічної бази закладу.

Про поточні досягнення педагогічного і учнівського колективів розповіла заступниця директора з навчально-виховної роботи Тетяна Пінчукова, а вихованці Центру поділилися своїми здобутками та планами на майбутнє. Обговорили і державні гарантії у сфері позашкілля.

Помічниця народного депутата України Богдана Кицака Олександра Ремінна зазначила, що наразі держава ставить перед собою два першочергові завдання: зберегти усі фундаментальні цінності та вирішити кадрові питання. В подальшому, наголосила, неодмінно буде взято курс на відновлення, який неможливий без системи позашкільної освіти.

Депутатка Житомирської обласної ради Людмила Кицак подякувала освітянам за сумлінну і нелегку працю, адже, на її думку, їхня найважливіша місія – це виховання Людини.

За словами міського голови Сергія Орлюка, і працівники, і вихованці Центру – цілеспрямовані, творчі, креативні, розумні – є справжньою окрасою Бердичева. Саме завдяки таким людям, їхнім ідеям та ентузіазму, переконаний Сергій Орлюк, місто процвітатиме, розбудовуватиметься, ставатиме комфортнішим і сучаснішим. А міська влада, запевнив, завжди готова надати разумковцям різнобічну підтримку .