Понад 1000 порцій сухого борщу протягом чотирьох місяців приготували та відправили українським захисникам та захисницям працівники міської Публічної бібліотеки.
За словами директорки закладу Тетяни Кущук, ідею виготовлення борщів для військових вона побачила у мережі. Зацікавилася – і вирішила спробувати. Колектив, розповідає, пропозицію підтримав.
Перша сушарка у бібліотеці з’явилася на початку літа, тоді ж потроху і розпочалося виробництво. “Кулінарний батальйон” взявся чистити, нарізати, натирати і сушити овочі – буряки, моркву, капусту, цибулю, картоплю, помідори, перець і часник. Коли процес було налагоджено, з’явилися й перші серйозні замовлення від захисників. І вже наприкінці серпня, розповідає Тетяна Кущук, небайдужі містяни почали масово приносити у бібліотеку городину, м’ясо та інші продукти. Долучилися і дуже допомагали й жителі навколишніх сіл – Романівки, Скраглівки, Підгороднього.
Зараз імпровізований виробничий цех має аж 5 енергозберігаючих сушарок. До того ж, багато волонтерів сушать інгредієнти для майбутнього борщу вдома. До Публічної бібліотеки регулярно надходять запити на продукцію від військових, а тому процес виробництва нині набуває потужних масштабів.
Звичайно ж, “кулінарний батальйон” тішить українських воїнів не лише смачними і поживними сухими борщами. У закладі також готують грибні супи, солоні кекси, енергетичні батончики, пастилу та вітамінні чаї. Усі ці смаколики, ділиться Тетяна Кущук, мають у своєму складі один секретний інгредієнт – любов. Адже, впевнена, хлопці і дівчата на передовій повинні відчувати підтримку та вдячність від тих, кого вони захищають.