Бердичів

міська рада

Завершили свою роботу постійні депутатські комісії

9fec9d59-a8b1-4f59-8d64-291bd51d1dd1

Відбулися засідання чотирьох із п’яти профільних постійних депутатських комісій – з питань комунальної власності, приватизації, житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою; з питань земельних відносин, будівництва та архітектури; з питань регламенту, правопорядку, депутатської етики, антикорупційної та інформаційної політики; з гуманітарних питань.

За словами секретаря Бердичівської міської ради Богдана Коляди, наразі важко зібрати комісії у повному складі, оскільки у кожній з них є принаймні один депутат, котрий несе службу у лавах ЗСУ. Засідання ж комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку з об’єктивних причин та через повітряні тривоги неодноразово переносилося, а тому кілька депутатів з її складу долучилися до роботи гуманітарної комісії, хоча у голосуванні участі не брали.

Поточні питання, розповів Богдан Коляда, депутати розглянули дуже швидко. Це – і виділення матеріальної допомоги, і підтримка військовослужбовців, і різноманітні технічні моменти. У повному обсязі, підкреслив, були підтримані абсолютно всі земельні питання, у тому числі і про передачу земель сільськогосподарського призначення в оренду іноземному інвестору – ПП “Кароля”.

Підтримали депутати і збільшення статутного капіталу Міського комунального підприємства “Бердичівводоканал” та затвердження Статуту у новій редакції, а також внесення змін до попередніх рішень “Про затвердження Програми розвитку житлово-комунального господарства та благоустрою Бердичівської міської територіальної громади на 2022–2024 роки” та “Про відшкодування різниці в тарифах у 2022 році”. Ці питання, наголосив секретар міськради, є надзвичайно важливими для громади, адже, наприклад, в оновленій Програмі розвитку ЖКГ буде закладено серйозний проєкт щодо виділення коштів на корегування старої ПКД, необхідної для будівництва комплексу міських очисних споруд.

Єдності думок не виявили депутати у питанні про внесення змін та доповнень до попереднього рішення “Про Комплексу цільову програму розвитку галузі культури на 2020–2022 роки в новій редакції”, адже, зі слів Богдана Коляди, на кожній комісії лунали різні пропозиції з цього приводу. Тому остаточне рішення буде прийнято на сесії.

Окрім того, проінформував секретар, члени комісій приділили дуже багато уваги розгляду письмових та усних звернень громадян, яких загалом було близько десяти. В цілому, підсумував, засідання пройшли продуктивно, депутати надали багато доручень та рекомендацій відділам та управлінням і продемонстрували бажання працювати на громаду.