Бердичів

міська рада

У Бердичеві вшанували юних футболістів, котрі успішно виступили на товариських зустрічах у Німеччині

IMG_20221017_172833_1

У молодіжному хабі «Територія Творчих Людей» зібрали юних вихованців ДЮСШ м. Бердичева 2009 року народження та їхні родини з тим, аби у теплому й дружньому колі вшанувати на честь успішної кількаденної поїздки до Німеччини.

Футбольний й гарний людський зв’язок між українським Бердичевом та німецьким містом Бад-Зегеберг триває чимало років. Беззмінним посередником у цих відносинах виступає Леонід Поляков – колишній бердичівлянин, вихованець нашого Леоніда Копитка, людина, закохана у футбол і у місто, в якому провела першу частину свого життя. Завдяки пану Леоніду та представникам влади обох країн вдається не лише влаштовувати самі поїздки та товариські зустрічі між юними футболістами, а й наповнювати час перебування наших земляків у Німеччині цікавим дозвіллям і незабутніми враженнями.  

Продемонструвати власну майстерність, поспостерігати за високим класом гри дорослих команд і просто круто відпочити встигли хлопчаки за час цьогорічної поїздки. У самому Бад-Зегеберзі наша команда з рахунком 4:7 перемогла місцевий «Айнтрахт», у сусідньому Клян-Роннау вона не залишила жодних шансів тамтешнім господарям із СК «Роннау-74», перегравши тих із рахунком 1:7. А у місті Кіль наші земляки вже на вболівальницьких трибунах змогли побачити, як грають майстри з ІІ Бундесліги.

Гостей з України німці прийняли з усією гостинністю й привітністю, розповідають самі хлопці та ті з дорослих, котрі супроводжували їх у поїздці. Задоволені лишилися усім – від умов, в яких проживали, і до дозвіллєвої програми (лише 4 години у сучасному аквапарку чого вартують).     

У Німеччині бердичівські футболісти виступили наступним складом: Матвій Мельник, Даниїл Перегуда, Гліб Войцеховський, Владислав Яворський, Владислав Іващенко, Дмитро Драчук, Дмитро Полонський, Дмитро Медведюк, Дмитро Калініч, Давид Простаков, Назар Тарасюк, Артем Домалевський, Ілля Тарковський, Назар Мельник, Сергій Петрук, Олексій Казмірчук та Владислав Панасюк. Керівник делегації та головний тренер – директор ДЮСШ м. Бердичева Олександр Подгорчук, тренерський штаб: Микола Полонський, Сергій Копитко та Максим Железницький. 

Від імені усієї делегації Олександр Подгорчук подякував за допомогу в організації виїзду Бердичівському міському голові Сергію Орлюку, керівнику Житомирської ОВА Віталію Бунечку, начальнику управління національно-патріотичного виховання молоді та спорту Житомирської ОДА Сергію Козловцю, начальниці відділу молоді та спорту Бердичівської міської ради Лілії Березовенко. Особливу подяку директор висловив батькам юних футболістів та Леоніду Полякову, його друзям і партнерам.  

Він тримає подарункового м’яча з підписами футболістів, бачить, як в них переплітається підлітковий запал із недитячим професіоналізмом, і констатує: цими хлопцями неможливо не гордитися. «Війна», «не на часі», «не до цього»… Сергій Орлюк вчергове окреслює свою позицію: діти – то завжди «на часі» і завжди «до цього». Як завжди на часі спорт та культура. Тому зі здобуттям Перемоги і з поверненням до повноцінного мирного життя у громаді повернуться до плану капітального ремонту міського стадіону. А щодо Палацу Спорту, то його планують повернути у розпорядження спортсменів уже найближчими тижнями.   

Маленькі та юні українці мають зростати сильними тілом і духом, переконаний Сергій Орлюк, тоді вони стануть справжніми людьми. А це – головне.

Фото – Офіційного сайту Бердичівської міської ради та сайту ДЮСШ м. Бердичева