Бердичів

міська рада

У Музеї історії відкрився осінній вернісаж, приурочений до Дня художника

c2c8f3b8-3332-43cf-9cd3-011ca2e86bde

Мистецькою експозицією робіт місцевих майстрів продовжився виставковий осінній сезон-2022 у Музеї історії міста Бердичева. Свої творчі здобутки демонстрували викладачі Бердичівської художньої школи, представники міської Спілки художників “Вернісаж”, професіонали і ті, хто лише пробує свої сили з пензлем або різцем у руках.

Організатори зазначають, що цього року на виставці глядачі вперше змогли ознайомитися із творчістю майстрині, котра пише ікони на склі, та роботами вихованців ЦПО ім. О. Разумкова. Пісенні вітання дарували усім присутнім учні музичної школи.

Грамоти Бердичівської міської ради та її виконавчого комітету вручила художникам заступниця міського голови Олена Петрівська. Образотворче мистецтво, зазначила, є однією із найдосконаліших форм діяльності, оскільки в художній палітрі кристалізується внутрішній світ людини та звучать кольори глибоких почуттів. Бердичівська громада, переконана Олена Петрівська, може пишатися своїми земляками, котрі дбайливо зберігають і розвивають традиції самобутньої національної художньої школи, стверджують вічні загальнолюдські цінності та дарують людям можливість доторкнутися до прекрасного.

За словами завідуючої відділом культури Валентини Кузьменко, роботи, представлені на виставці, пробуджують у людських душах прагнення до краси та естетики, спонукають замислитися над сенсом буття, допомагають краще пізнати навколишній світ. А кольори, фактура й техніка виконання, підкреслила, вказують на надзвичайно високий мистецький рівень бердичівських художників, свідчать про їх потужний творчий потенціал.

Родзинкою вернісажу стало нагородження учасників конкурсу “Мій рідний край – край Жита й Миру” на найкращий ескіз поштової марки, приуроченої до 85-ої річниці створення Житомирської області. У віковій категорії від 6 до 10 років були відзначені роботи Софії Дьяченко і Віктора Недзельського, від 10 до 13 років – Яни Медяник, Варвари Кобзун та Анни-Марії Ейсмонт, від 14 до 18 – Маргарити Бондаренко. Серед них – дві юні художниці зі сходу України, котрі з початком повномасшатбного вторгнення рф разом із батьками переїхали на Житомирщину.

Насолодитися прекрасними роботами бердичівських митців і навіть придбати їх можна у виставковій залі Музею історії міста Бердичева до 23 жовтня.