Бердичів

міська рада

Відбулося засідання виконавчого комітету

1-7

18 проєктів рішень, що стосувалися різних галузей життєдіяльності громади, розглянули 23 листопада на засіданні виконавчого комітету. Третина з розглянутого була пов’язана зі сферою справ дітей. Так, зокрема, члени виконкому проголосували за утворення прийомної сім’ї та влаштування дітей на виховання й спільне проживання. Окремими проєктами було визначено місця проживання дітей, способи участі батька у вихованні дитини та призначено піклувальника.

Матері одного з загиблих на війні Героїв-бердичівлян виділять матеріальну допомогу у розмірі 50,0 тис. грн. Визначилися на засіданні з тим, як відзначатимуть Міжнародний день осіб з інвалідністю. Затверджено план заходів, Грамотами міської ради та грошовими винагородами буде відзначено активістів громадських організацій, в яких опікуються вирішенням питань осіб з інвалідністю. Заплановано придбати продукти харчування й солодощі та провести виплати особам з інвалідністю-членам громадських організацій.

Ціла низка проєктів, розглянутих членами виконкому, була пов’язана з галузями ЖКГ та комунальної власності. На засіданні також затвердили режими роботи окремих об’єктів торгівлі та сфери ресторанного господарства.

Оголошено конкурс на перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування № 10 «вул. Березнева-вул. Озетівська» (кількість графіків – 1) та № 1 «Залізничний вокзал-пл. Седлецька». Дату проведення конкурсу призначено на 17.01.2023 року.

На території бердичівської громади впровадять мережу стаціонарних технічних засобів (приладів контролю) фіксації адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі. Такий прилад буде розташовано на вулиці Одеській, поблизу будинку №27.

5 187 новорічних подарунків придбають для маленьких мешканців громади. За інформацією начальниці управління освіти та науки Бердичівської міської ради Валентини Адаменко, розподілять їх наступним чином:

  • 1 979 подарунків – вихованцям дитячих садків;
  • 792 подарунки – учням 1-х класів закладів загальної середньої освіти;
  • 2 416 подарунків – дітям пільгових категорій (2-11 класи закладів загальної середньої освіти).

До пільгових категорій увійдуть:

  • Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які перебувають в різних сімейних формах виховання.
  • Діти із сімей, які зареєстровані в органах соціального захисту населення і отримують державну соціальну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».
  • Діти, батьки яких мають право на пільги, встановлені законодавством України для сімей загиблих (померлих, зниклих безвісти) учасників АТО, ООС, воєнних дій.
  • Діти з інвалідністю.
  • Діти із числа внутрішньо переміщених осіб чи діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.
  • Діти, батьки яких перебувають на військовій службі, безпосередньо беруть участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і територіальної оборони, відсічі і стриманні збройної агресії Російської Федерації.
  • Діти, які мають статус, постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС.
  • Діти, батьки яких є учасниками бойових дій (посвідчення УБД, ветеранів війни, інвалідів війни).
  • Діти, батьки яких загинули під час виконання службових обов’язків.