Бердичів

міська рада

Культурний фронт Бердичева відзначив своє професійне свято

4a0fcaa4-0f6d-4c70-88f8-8ead3eabb62d

Урочистостями, святковим концертом та благодійною акцією “Культурний фронт для ЗСУ” відзначили у Бердичеві Всеукраїнський день працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Цього року, зазначають митці, це свято – особливе, адже дев’ятий місяць триває запекла боротьба нашого народу проти російської агресії, боротьба за волю, за честь, за право жити на своїй землі та називатися українцями. А культура, яка знаходиться на передовій цієї жорстокої війни, є джерелом натхнення та найвагомішим доказом нашої національної самобутності.

Зі сцени міського Палацу культури ім. О. Шабельника лунали звуки бойового гопака та музика у виконанні муніципального естрадно-духового оркестру. Своє мистецтво присутнім дарували творчі колективи МПК: народний аматорський ансамбль пісні і танцю “Зорецвіт”, ансамбль пісні “Бердичі”, фольклорний ансамбль “Родинний оберіг”, чоловіча вокальна формація “La forza” та жіноча – “Belcanto”. Професійними і видовищними виступами радували публіку вихованці циркової студії “Диваки” та учасники аматорських ансамблів танцю – народного “Явора”, зразкових “Яворочка” та “Надії”.

Вітальні слова на адресу митців, талановитих, яскравих, енергійних та завзятих, прозвучали від Народного депутата України Богдана Кицака, першого заступника начальника Бердичівської районної військової адміністрації Сергія Бакуменка, секретаря Бердичівської міської ради Богдана Коляди.

Від імені міського голови Сергія Орлюка працівників культури привітала його заступниця Олена Петрівська. Бердичівляни, зазначила, надзвичайно вдячні їм за творчість, гарний настрій, підняття бойового духу та за величезний внесок у майбутню Перемогу.

Окрім того, Олена Петрівська висловила подяку бійцям Збройних сил України за можливість жити, працювати та творити, а очільникам громади і місцевим депутатам – за те, що попри воєнний стан заклади культури продовжують працювати, розвиватися і навіть зміцнюють свою матеріально-технічну базу.

За високий професіоналізм, сумлінну багаторічну працю і належне виконання службових обов’язків низка працівників галузі культури фронту була нагороджена Грамотами Бердичівської міської ради та Подяками Бердичівської районної військової адміністрації.

Протягом концерту усі охочі могли придбати продукцію, представлену колективами Публічної бібліотеки з філіями, музичної та художньої шкіл, Музею історії та Палацу культури, і таким чином долучитися до збору коштів на потреби української армії.

Останні новини