Бердичів

міська рада

Депутати міської ради долучилися до обговорення формування проєкту бюджету на 2023 рік

292e334c-4193-41db-aa26-366457b4fb41

На спільній зустрічі депутати Бердичівської міської ради, головні розпорядники коштів та керівники установ та організацій Бердичівської міської територіальної громади обговорили формування проєкту бюджету на 2023 рік. 

Начальниця фінансового управління Олена Геденач проінформувала присутніх про поточний стан справ у сфері бюджетних коштів та розповіла про основні моменти, які стосуються змін у законодавстві та діятимуть з наступного року.  

Враховуючи індекс податкоспроможності громади у поточному році, Міністерством фінансів України на 2023 рік передбачено вилучення 76 млн. грн. реверсної дотації до державного бюджету замість отримання базової дотації, що надходила у минулих роках (у 2022 році – 12 млн. грн.). 

До відома усіх головних розпорядників коштів, за словами Олени Геденач, уже доведено інструкцію щодо складання бюджетних запитів та граничні обсяги видатків. Тому наразі вони працюють над складанням бюджетних запитів та своїх галузевих програм, котрі повинні бути затверджені разом із проєктом бюджету на наступний рік до 25 грудня 2022 року включно. Фінансове управління ж готує презентацію проєкту бюджету, яка буде розміщена на офіційних інформаційних ресурсах та представлена на розгляд виконавчого комітету та депутатів. 

Окрім цього, на нараді обговорили і звернення головних розпорядників щодо необхідності виділення додаткових коштів на загальну суму 5,3 млн. грн. ще у 2022 році. Ці питання будуть розглянуті на позачергової сесії Бердичівської міської ради, котра відбудеться у четвер, 10 листопада.