Бердичів

міська рада

Зміни до низки місцевих Програм внесли бердичівські депутати на позачерговій сесії міської ради

IMG_20221110_163129-1

28-му позачергову сесію відпрацювали депутати Бердичівської міської ради. Здебільшого, проєкти рішень, представлені на їхній розгляд, були пов’язані зі змінами, що пропонувалося внести до низки місцевих Програм.

Один із проєктів, за який проголосували народні обранці, стосувався затвердження міжсесійних рішень виконавчого комітету щодо надання одноразової грошової допомоги до Дня Захисника України.

Депутати внесли зміни до Програми шефської допомоги підрозділам ЗСУ та військовим частинам Сил тероборони ЗСУ, а також затвердили Програму матеріальної допомоги гарнізонному Будинку офіцерів.

Зміни було внесено і до місцевої Комплексної програми профілактики злочинності: до міськради надійшов лист від Бердичівського райвідділу поліції з проханням виділити з бюджету громади 50,0 тис. грн. на придбання цифрових нагрудних камер з відповідними технічними характеристиками. За твердженням поліцейських, це сприятиме забезпеченню протидії злочинності та досягненню зниження її рівня.

Змін зазнала і Програма розвитку освіти: начальниця управління освіти та науки Валентина Адаменко озвучила пропозицію виділити кошти на заміну вікон у ряді закладів. Так 150,0 тис. грн спрямують на встановлення нових вікон у науково-технічному відділенні Центру позашкілля ім. Разумкова, що на вул. Європейській; понад 2,7 млн. грн. буде виділено на заміну вікон у школах; 0,975 млн. грн. – на нові вікна у чотирьох дитсадках.

Із метою поліпшення матеріально-технічної бази Музею історії м. Бердичева, задля створення належних умов праці та проведення просвітницько-мистецьких заходів і, враховуючи застарілість наявної техніки, для закладу придбають ноутбук. Народні обранці проголосували за те, аби на ці цілі виділити 22,0 тис. грн.

Йдучи назустріч пропозиціям депутатів, що прозвучали на засіданні однієї з постійних депутатських комісій, вирішено за рахунок зменшення видатків на утримання мереж вуличного освітлення (100,0 тис. грн.) цю суму спрямувати на придбання світильників вуличного освітлення на сонячній батареї в 95 Вт. Підтримали депутати й пропозицію управління ЖКГ закупити 22 комплекти «лежачих поліцейських» та 33 паркові лавки (загальна сума – 350,0 тис. грн.).

Задля того, аби у разі відсутності електропостачання не припинили свою роботі каналізаційно-насосні станції, потрібні генератори. Якщо вдаватися до традиційної тендерної процедури, це займе певний час і є ризик у цьому році залишитися без генераторів. У той самий час можна скористатися прямою закупівлею через офіційний майданчик Прозорро-Маркет, що діє за зразком звичайного інтернет-магазину. У цьому випадку генератор коштуватиме, скоріш за все, дорожче, зате у розпорядженні замовника буде вже через пару-трійку днів. Такий варіант озвучив на сесії директор МКП «Бердичівводоканал» Костянтин Анучін, і депутати його підтримали.    

Фінальним акордом на сесії виступило голосування за внесення відповідних змін до бюджету бердичівської громади на 2022-й рік.

Останні новини