Бердичів

міська рада

Як утилізовувати великогабаритне сміття – інформує муніципальна інспекція

be6aeef5-f747-40a5-bbc9-0d6d2b48b75d

Шановні жителі бердичівської громади!

Із настанням осіннього періоду все частіше до муніципальної інспекції стали надходити скарги щодо захаращення міських контейнерних майданчиків великогабаритним сміттям. Гори сухого листя та гілки дерев, поламані меблі, стара сантехніка, віконні рами, будівельні відходи, побутова техніка – усе це мешканці складають поруч із сміттєвими баками, створюючи справжнє сміттєзвалище на прилеглій території. Аналогічну ситуацію можна спостерігати також у лісосмугах, ділянках із зеленими насадженнями, на в’їздах і виїздах з міста.

Буває й так, що великогабаритне сміття вкидають прямо до контейнерів, які призначені лише для побутових відходів. Працівники ТОВ “Полісся Екосфера” очищують сміттєві баки згідно встановленого графіку, однак через недостатню кількість техніки та її часті поломки графік іноді зазнає змін. А оскільки контейнери зайняті гілками та листям, містяни складають інше сміття під ними, перетворюючи майданчик на полігон.

До того ж, слід нагадати, що підприємство “Полісся Екосфера”, котре надає жителям громади послугу з вивезення твердих побутових відходів (тобто, відходів, які утворюються в процесі життєдіяльності людини і накопичуються у житлових будинках, громадських, навчальних, лікувальних, торговельних та інших закладах), не займається вивезенням великогабаритного сміття за умовчанням. Це – окрема послуга, котра не є складовою встановленого для населення тарифу.

Якщо з’являється необхідність вивезти великогабаритне сміття, ТОВ “Полісся Екосфера” пропонує наступні варіанти вирішення цієї проблеми:

1. Замовити цю послугу у підприємства в індивідуальному порядку і за визначеною вартістю.

2. Вивезти сміття на полігон ТПВ самостійно, попередньо придбавши в офісі “Екосфери” спеціальний талон, котрий дозволяє в’їзд на сміттєзвалище та скидання відходів. Станом на сьогодні його вартість дорівнює 56,7 грн. за кубометр.

Головні спеціалісти муніципальної інспекції закликають усіх жителів бердичівської громади дбати про чистоту рідного міста, не забруднювати контейнерні майданчики, утилізовувати сухостій у компостних ямах, а будівельне та інше великогабаритне сміття – цивілізованими способами, і не наражати себе на штрафні санкції.

Для довідки. Великогабаритні відходи — тверді відходи, розміри яких перевищують 50х50х50 см, що не дає змоги розмістити їх у контейнерах об’ємом до 1,1 куб. метра; будівельне сміття, глина, ґрунт.

Муніципальна інспекція виконавчого комітету Бердичівської міської ради

Останні новини