Бердичів

міська рада

Відбулося засідання містобудівної ради

852da72f-0059-4df5-b4f9-b49500be2e95

5 ескізних пропозицій по об’єктам реконструкції розглянули на засіданні архітектурно-містобудівної ради при управлінні містобудування, архітектури та земельних відносин Бердичівської міської ради.

Зокрема, на розгляд було подано три ескізи реконструкцій квартир, розташованих на перших поверхах багатоквартирних будинків, під комерційні об’єкти. Так, по вул. Євгена Старікова, 15 заплановано облаштування косметологічного кабінету, по вул. 30-річчя Перемоги 3/13 – салону-магазину, а по вул. Садовій, 42/32 – кав’ярні.

Також у планах місцевих підприємців – оздоблення фасадів нежитлової будівлі по вул. Вінницькій, 44 та фасадів торговельних павільйонів (з облаштуванням літнього майданчика) по вул. Житомирській, 42-А.

За словами голови містобудівної ради Олега Савицького, в усіх ескізних пропозиціях передбачається благоустрій прилеглих до об’єктів реконструкції територій. Окрім того, зазначив, спеціалісти відділу ДАБК наголосили на обов’язковому дотриманні вимог щодо інклюзивності (доступності об’єктів для відвідування людьми з інвалідністю), а також облаштуванню зовнішнього освітлення та відеоспостереження. Озвучені зауваження, підкреслив, повинні бути враховані та відображені у проєктній документації.

Розглянувши всі ескізи, рада доручила управлінню містобудування підготувати документи, необхідні для подальшої процедури отримання підприємцями дозволів на виконання будівельних робіт.