Бердичів

міська рада

Захист прав дітей та матеріальна допомога громадянам стали головними темами на останньому засіданні виконкому

IMG_20221219_173605-1

Зі сферою захисту прав дітей було пов’язано чотири із шести проєктів рішень, винесених на розгляд членів виконавчого комітету. Трьом дітлахам надали статус дитини, позбавленої батьківського піклування. Водночас щодо них було встановлено опіку та призначено опікунів – ними стануть бабусі дітей.

Негайно відібрати дітей від матері у зв’язку з загрозою їх життю та здоров’ю, звернутися до суду з позовом про позбавлення батьківських прав – таким був наступний проєкт рішення, розглянутий на засіданні. За інформацією служби у справах дітей, мова йшла про відібрання у матері, котра схильна до вживання алкоголю, двох доньок-двійняток. Ситуація, зі слів фахівців, критична: вже був випадок, коли жінка залишала дівчат зачиненими в оселі на кілька діб. Тоді їй дали шанс. Але все повторюється: вона тягнеться до пляшки, 10-річні сестри – соціально занедбані, педагогічно некеровані, з рідних ніхто не хоче брати на себе відповідальність за їх виховання. Дівчат мають влаштувати до соціально-психологічного центру реабілітації, до останнього часу вони перебували у лікарні.

Два проєкти рішень, винесені на розгляд виконавчого комітету, стосувалися матеріальної допомоги. Чергова сім’я одного з загиблих Захисників України отримає допомогу у розмірі 50,0 тис. грн. Іншим своїм рішенням члени виконкому дозволили відкрити благодійний рахунок: жінка потребує фінансової допомоги через майбутню операцію на очах.