Бердичів

міська рада

Постійні депутатські комісії закінчили свою роботу

IMG-b3751e19971f166da8e02d34166dade3-V

Постійні депутатські комісії, котрі передують проведенню сесії, закінчили свою роботу. Так, 16-го грудня відбулося засідання комісій з питань комунальної власності, приватизації, житлово-комунального господарства, транспорту та благоустрою (заступник голови – Денис Моцний) та з питань регламенту, правопорядку, депутатської етики, антикорупційної та інформаційної політики (голова – Віталій Березовенко), 19-го – з питань земельних відносин, будівництва та архітектури (голова – Олег Пасічник) та з питань бюджету і соціально-економічного розвитку (голова – Юрій Ніколаєнко), а 20-го – з гуманітарних питань (заступниця голови – Наталія Рибак).

За словами секретаря Бердичівської міської ради Богдана Коляди, попри те, що засідання усіх комісій відбулися, дві із них – бюджетна і гуманітарна – не змогли прийняти рішення по всім пунктам порядку денного, адже в певний момент їм забракло кворуму. Тому решту питань депутати просто заслухали.

Разом із тим, наголосив секретар, усі комісії (окрім гуманітарної) розглянули проєкт найважливішого документу – Бюджету громади на 2023 рік – і прийняли рішення винести його на сесію.

Також, розповів Богдан Коляда, обговоривши відповідні проєкти, народні обранці вирішили за можливості збільшувати фінансування олімпійських і неолімпійських видів спорту та програм, спрямованих на національно-патріотичне виховання молоді, а також вдвічі підвищити стипендію спортсменам громади. Водночас, підкреслив, видатки, спрямовані на відзначення державних і професійних свят, ювілейних і святкових дат у наступному році депутати мають намір скоротити наполовину.

В цілому, проінформував секретар, комісії підтримали майже всі цільові Програми розвитку різних галузей, проєкти рішень, що стосуються земельної сфери, Статути комунальних підприємств та зміни до них. Ті ж питання, щодо яких дійти згоди поки не вдалося, розглядатимуться та затверджуватимуться ще на Погоджувальній раді.

Зі слів Богдана Коляди, по проєктам рішень порядку денного комісіями було внесено небагато пропозицій, однак депутати надали чимало доручень відповідним відділам і управлінням. До того ж, нагадав секретар, на минулому засіданні бюджетної комісії усі фракції озвучили власне бачення розвитку різних напрямків та сфер життєдіяльності громади. Усі ці пропозиції нині об’єднані у тематичні блоки і на початку року народні обранці так само розглядатимуть їх на засіданнях постійних комісій, визначатимуть пріоритетність та перспективи реалізації.