Бердичів

міська рада

У міському Палаці культури влаштували благодійне «Віншування колядою»

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Аби разом, усією великою християнською громадою, прославити народження Христа, привітати з Хрещенням Господнім і ще раз ствердити, що спільно, єдиною потужною молитвою, допомагають славному українському війську здобувати перемогу над злом, у міському Палаці культури влаштували благодійний різдвяний концерт «Віншуємо колядою».

Як зазначили ведучі, творчі колективи міста, мистецькі об’єднання місцевих релігійних парафій об’єднались разом, щоби світло Господньої сили й любові увійшло до кожного змученого війною серця, злагода щоби оселилася у родинах, а до України прийшли Перемога, мир та процвітання. Під час концертної програми здійснювався збір коштів на потреби українського війська, і кожен охочий міг долучитись до цієї благородної справи.

Єдність, дяка й допомога українському воїнству, віра у Перемогу та щира молитва Богу – цього, на думку міського голови Сергія Орлюка, сьогодні чи не найбільше потребує Україна. «Віншування колядою» є, свого роду, продовженням запроваджених у громаді молитовних сніданків за участі представників різних конфесій. Здоров’я, здійснення мрій та такої самої любові, з якою наші Захисники ставляться до своєї землі та до своїх співвітчизників, зичить Сергій Орлюк громаді та всім українцям.

На головній сцені – справжні дипломати від української культури і мистецькі символи вільної України та її народу – легендарний «Щедрик» та колядки, повні віри, радощів, сподівань і надій. Зі світлим Різдвом присутніх у залі вітали колективи та виконавці міського Палацу культури, Центру позашкілля ім. Разумкова, учасники хорів та студій православних, католицьких і протестантських церков. Спільну молитву очолив священик УГКЦ отець Іван Цихуляк.  

Українці мають не втомлюватися єдиним ґуртом просити Господа про мир в наших серцях і душах, про Перемогу для наших військових для нашої України, наголосили на завершення організатори дійства. Вони закликалибути відкритими для Бога, бути тими, хто нестиме Його далі. І з вірою у серці наближати Перемогу України!

Фото Олега Силки