Бердичів

міська рада

Національний мультимедійний тест для випускників – основа цьогорічної вступної кампанії

IMG_20230130_121657

Міністерство освіти та науки України спільно з комітетом Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій і Українським центром оцінювання якості освіти презентували модель вступної кампанії до вишів.

Так, у цьому році знову проведуть національний мультипредметний тест (НМТ) для випускників у вдосконаленому форматі – як альтернативу зовнішньому незалежному оцінюванню. Тест, зазначають у МОН, складатиметься із двох сесій – основної (проходитиме у червні) та додаткової (проходитиме у червні–липні). Остання призначена для тих вступників, які з поважних причин не пройшли тестування під час основної сесії.

З міркувань безпеки НМТ складатимуть в один день. Він міститиме завдання з двох обов’язкових предметів – української мови та математики, і одного на вибір – історії України, іноземної мови, біології, фізики або хімії. На тест буде відведено 180 хвилин, які вступник розподілятиме на власний розсуд.

Окрім того, випускники, які тимчасово перебувають за кордоном і бажають здобувати вищу освіту в Україні, матимуть можливість скласти НМТ у спеціально створених екзаменаційних центрах у багатьох країнах світу.

Найближчим часом очікується внесення урядового законопроекту до парламенту.

За інформацією Телеграм-каналу Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета