Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк: “Міська влада працюватиме над можливістю створення комунального автопарку громади”

IMG_20230131_091844

Бердичівська делегація у складі міського голови Сергія Орлюка, секретаря міськради Богдана Коляди та представників депутатського корпусу відвідала бучанську громаду, щоб перейняти досвід зі створення комунального транспортного підприємства.

За словами очільників Бучі, до недавнього часу у їхньому невеликому місті взагалі був відсутній громадський транспорт. Після звільнення від рашистських загарбників, постало питання післяокупаційної відбудови населеного пункту. У процес ліквідації наслідків бойових дій активно включилися іноземні друзі та благодійники, які й передали жителям громади велику кількість автобусів. Так виникла ідея створення міської структури, що займалася б пасажирськими перевезеннями.

На думку Сергія Орлюка, поява комунального транспортного підприємства у Бердичеві допомогла б не лише надавати жителям громади якісну послугу, а й заощадити бюджетні кошти, які нині місто повертає приватним перевізникам за обслуговування пільгових категорій громадян.

“Наразі ми активно вивчаємо аналогічний досвід інших громад, складаємо покроковий механізм створення та функціонування такого підприємства, ведемо перемовини, спрямовані на залучення необхідної кількості транспортних засобів, із міжнародними організаціями та спілками. Міська влада однозначно працюватиме над створенням власного автопарку громади. В якому вигляді він буде – остаточне рішення ще не прийнято, але з-поміж усіх можливих варіантів обиратимемо той, який найкраще відповідатиме потребам бердичівлян” – наголосив Сергій Орлюк.

“Аналізуючи досвід бучанської громади, ми можемо чітко побачити всі переваги комунального соціального транспорту та прорахувати можливі недоліки, ознайомитися із необхідними документами – ліцензіями, угодами на обслуговування транспортних засобів тощо. Окрім того, нас також цікавить ефективний досвід співпраці із закордонними партнерами” – зазначив секретар Бердичівської міської ради Богдан Коляда.

Ще однією важливою метою поїздки для делегатів було вшанування невинних жертв окупації. На місці масових поховань загиблих від рук рашистів мирних жителів Бучі бердичівляни віддали данину їхній світлій пам’яті покладанням квітів та скорботною хвилиною мовчання.

Останні новини