Бердичів

міська рада

27 січня – Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту

IMG_20230127_100211

Покладанням квітів та встановленням лампадок до пам’ятних знаків жертвам Голокосту та Праведникам народів світу вшанували у Бердичеві пам’ять мільйонів людей, знищених гітлерівським режимом за етнічною ознакою. Саме 27 січня 1945 року було визволено в’язнів нацистського табору смерті Аушвіц-Біркенау.

Міський голова Сергій Орлюк, перший заступник начальника Бердичівської районної військової адміністрації Сергій Бакуменко, голова Бердичівської районної ради Олександр Балянов, представники депутатського корпусу, єврейської громади Бердичева, культурно-мистецьких закладів та громадськості зібралися на знаковому місці, де під час 2-ої Світової війни розташовувалося єврейське гетто. Присутні згадували трагічні сторінки історії, що й досі залишаються незагоєною раною на тілі людства та його вічним душевним болем.

Вважається, що лише в Україні жертвами Голокосту стали понад півтора мільйона євреїв. А науковці зазначають, що фактично у будь-якому великому селі був свій маленький “Бабин Яр”. Тому обов’язок кожної людини – не забувати уроків минулого, аби уникнути їх повторення у майбутньому.

Останні новини