Бердичів

міська рада

Бердичів і Золотоноша підписали Меморандум про співпрацю

IMG_20230221_110152

З метою поглиблення партнерських відносин та налагодження взаємного співробітництва у різних сферах життя бердичівська і золотоніська громади уклали угоду про дружбу і співпрацю. Документ підписали Бердичівський міський голова Сергій Орлюк та виконуюча обов’язки Золотоніського міського голови Наталія Сьомак.

Товариські стосунки між громадами розпочалися завдяки спільному партнеру у республіці Польща – місту Явір. На тлі повномасштабної війни громади почали підтримувати одна одну, гуртуватися та спільно працювати заради Перемоги. І вже влітку 2022 року делегація із Золотоноші завітала з робочим візитом до Бердичева.

Нині ж, кажуть очільники громад, настав час закріпити товариські стосунки підписанням офіційного документу. Саме задля цього кілька днів тому бердичівляни прибули до Золотоніської МТГ.

Меморандум про співпрацю уклали терміном на 10 років. За цей час сторони планують встановити тісний контакт та реалізувати не один спільний проєкт у сферах освіти, науки, здоров’я, культури, мистецтва, спорту, місцевого самоврядування, економіки, підприємництва, охорони навколишнього середовища та міжнародних відносин.

Також документ передбачає обмін молодіжними групами, створення товариств дружби, підтримку співпраці господарчих суб’єктів, суспільних інституцій та релігійних організацій. Окрім того, Меморандумом передбачено можливість розширення переліку галузей, охоплених співпрацею.

У межах візиту гості мали змогу відвідати концерт на центральній площі свого нового міста-партнера, де, окрім місцевих колективів, також виступав Бердичівський муніципальний естрадно-духовий оркестр.

По закінченню концертної програми господарі продемонстрували делегатам місцеві цікавинки та екскурсійні локації – сучасний Табір відпочинку для дітей і дорослих Maximum, інклюзивний майданчик та міський басейн.

Табір Maximum має потужну розважально-освітню базу та є улюбленим місцем відпочинку золотонісців. Він був споруджений коштом американських партнерів громади за активного сприяння місцевої влади. Генеральний директор закладу Віталій Собко розповів гостям про організацію роботи, особливості функціонування табору, досвід залучення інвестицій, та продемонстрував прилеглу паркову зону, сповнену елементами екстремально-спортивного дозвілля. Тут, завдяки впровадженню європейських стандартів у сфері інклюзії, зазначив, діти з інвалідністю мають змогу активно і, головне, безпечно провести час.

Наступною локацією, яку відвідали бердичівляни, став інклюзивний майданчик на набережній із прилеглим до нього футбольним полем. Господарі кажуть: у майбутньому планують розширювати та вдосконалювати цю зону.

Наостанок директор спортивної школи Олександр Шевченко провів для гостей екскурсію міським басейном та продемонстрував його інфраструктуру, зокрема, систему опалення та підігріву води. Зведення потужного спортивного об’єкту у максимально короткий термін, розповів, стало результатом ефективної співпраці громади із обраним від неї Народним депутатом України.

Підписання Меморандуму, впевнений Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, виведе товариські стосунки між громадами на новий рівень, допоможе їм запозичити одне в одного нові ідеї та шляхи їх втілення, а також стане поштовхом до розвитку як Бердичева, так і Золотоноші. Першим же спільним кроком партнерів стала домовленість про літні відвідини золотоніського табору юними бердичівлянами.

Фото із сайту “Золотоноша. City”