Бердичів

міська рада

Завдяки БФ «Карітас Бердичів УГКЦ» у Центрі реабілітації дітей з інвалідністю розвиватимуть мовлення маленьких підопічних

1-13

Відтепер у КУ «Центр комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю» матимуть змогу на сучасному рівні працювати над розвитком мовлення своїх підопічних. Благодійний фонд «Карітас Бердичів УГКЦ» на безоплатній основі передав установі робоче місце вчителя-логопеда (стіл, крісло, комп’ютер), а до нього – комплекс спеціалізованих інтерактивних комп’ютерних ігор. Ще одне крісло – велике, м’яке та зручне – призначене для того, аби діти після занять могли релаксувати.

Бажання допомогти дітворі з проблемами мовлення, директор фонду отець Роман Шкрібенець та менеджер проєктів отець Роман Назар висловлювали ще на початку діяльності у Бердичеві – тоді попередньо йшла мова про можливе придбання ними універсального слухомовленнєвого комплексу «Живий звук». Та коли до втілення ідеї підійшли впритул, з’ясувалося, що на сьогодні існують методики та засоби більш сучасні. Зокрема, одна з розробок відомої вчительки-логопедині Любові Чулак – інтерактивні логопедичні комп’ютерні ігри для запуску мовлення, постановки звуків і розвитку мовлення в цілому. Зрештою, на них, власне, й зупинилися.

Наразі і робоче місце, і програмне забезпечення «Карітас Бердичів УГКЦ» передає Центру у безкоштовне користування на 1 рік. Зі слів отців, якщо за результатами моніторингу з’ясується, що засоби використовували за призначенням, і буде відповідний звіт, то все це залишиться комунальній установі вже остаточно.

Про те, що цілком задоволені співпрацею, констатують усі три сторони – і представники фонду, і працівники Центру на чолі з Тетяною Осадчук, і Бердичівський міський голова. Старт уже зроблено, зазначив Сергій Орлюк, і старт, на його думку вдалий. На рахунку фонду – вже чимало успішно реалізованих проєктів для громади, а значить – лише вперед та спільно.

З міським головою погоджується о. Роман Шкрібенець: дуже часто, зауважує, коли маєш щирі наміри та прагнення, зі, здавалося б, малого можна зробити щось воістину фантастичне.

Останні новини