Бердичів

міська рада

На 43-му році життя, захищаючи волю та незалежність України, загинув бердичівлянин Валентин Шеренговський

IMG_20230216_151012_639

Звитяжні українські воїни вже майже рік стримують повномасштабну навалу рашистів, дають гідну відсіч окупантам і женуть їх геть із рідної землі. Наші герої із честю виконують військовий і громадянський обов’язок, адже знають: у них за плечима – їхні сім’ї, рідні міста і села, уся батьківщина.

На жаль, жорстока війна продовжує забирати життя сміливих синів України. Два тижні не дожив до свого 43-річчя наш земляк, старший сержант Валентин Шеренговський.

Валентин народився у Бердичеві, навчався у четвертій школі. З дитинства мріяв стати будівельником, тому профільну освіту здобував у Бердичівському професійному будівельному ліцеї та Немирівському будівельному технікумі. Згодом з відзнакою закінчив Львівський державний аграрний університет.

Отримавши професію, повернувся до Бердичева, де працював у стінах рідного БПБЛ. Тут пройшов шлях від майстра до виконуючого обов’язки директора. Учні згадують, що Валентин Станіславович був для них насамперед другом, який завжди допомагав і підтримував: як словом, так і ділом.

З початком великої війни Валентин Шеренговський не став чекати на повістку, а пішов боронити Батьківщину добровольцем. Спочатку перебував в лавах оборони Бердичева, а потім відправився на фронт. Загинув 13 лютого поблизу населеного пункту Красна гора на Донеччині, захищаючи волю та незалежність України.

Бердичівський міський голова Сергій Орлюк, Бердичівська міська рада, її виконавчий комітет та уся багатотисячна громада глибоко сумують із приводу загибелі Валентина Шеренговського та щиро співчувають його рідним і близьким. Бердичів та Україна будуть пам’ятати, помстяться і переможуть!