Бердичів

міська рада

Низку проєктів рішень, що стосуються життєдіяльності громади, затвердили на засіданні виконавчого комітету

IMG_20230222_160511-2

Із розгляду проєктів рішень, що стосуються сфери захисту прав дітей, розпочали своє засідання члени виконавчого комітету. Так, зокрема, вони проголосували за визначення способів батька у вихованні дитини, за надання статусу дитини-сироти та внесли зміни до одного з попередніх рішень виконкому стосовно складу комісії з питань захисту прав дитини.

З-поміж іншого, було затверджено протокол засідання комісії з надання адресної грошової допомоги мешканцям громади, внесено зміни до рішення виконкому щодо затвердження списків для безкоштовного забезпечення продуктами дитячого харчування, а також – до договору оренди нежитлового приміщення. Один із проєктів стосувався переоформлення дозволів на розміщення зовнішньої реклами.

Члени виконавчого комітету затвердили режим роботи окремих об’єктів (закладів торгівлі), погодили намір щодо передачі в оренду комунального нерухомого майна без проведення аукціону та внесли зміни до рішення виконкому щодо затвердження плану діяльності з підготовки проєктів регуляторних актів на 2023 рік.

Бердичів втрачає на війні Захисників України, і громада намагається підтримати матеріально сім’ї загиблих. Так допомогу у розмірі 50,0 тис. грн. отримає сім’я одного з загиблих Героїв.

Серед змін, внесених на цьому засіданні, були й такі, що стосувалися відшкодування витрат на поховання учасників бойових дій. Із 2013-го року і дотепер вартість ритуальних послуг на здійснення поховання цієї категорії осіб складала 1 285 грн. Відсьогодні вона складатиме 3 092,80 грн. До переліку послуг входять транспортні послуги, труна та копання могили.  

Визначено спортсменів, котрі отримуватимуть стипендії Бердичівської міської ради у І півріччі 2023 року – на засіданні затвердили їхній список. До числа стипендіатів увійшли:

  • Даніїл Маркевич (легка атлетика) – 1,0 тис. грн. щомісячно;
  • Крістіна Новарчук (легка атлетика) – 2,0 тис. грн. щомісячно;
  • Крістіна Півень (таїландський бокс) – 2,0 тис. грн. щомісячно;
  • Аліна Розовенко (легка атлетика) – 2,0 тис. грн. щомісячно;
  • Володимир Савіцький (легка атлетика) – 2,0 тис. грн. щомісячно;
  • Олександра Чернецька (кікбоксинг WAKO) – 2,0 тис. грн. щомісячно;
  • Олег Чулячеєв (бокс) – 2,0 тис. грн. щомісячно;
  • Сергій Шевчук (легка атлетика) – 2,0 тис. грн. щомісячно.