Бердичів

міська рада

Сильні пориви вітру пошкодили частину даху на фільтрувальній станції. Оголошено надзвичайну ситуацію об’єктового рівня.

зображення_viber_2023-02-23_15-54-05-313-1

22-го лютого у результаті сильних поривів вітру на будівлі головного корпусу фільтрувальної станції «Південна» було пошкоджено частину даху. Орієнтовна площа – 450 м². У зв’язку з цим відбулося позачергове засідання комісії бердичівської громади з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

За інформацією заступника міського голови Руслана Квятківського та директора МКП «Бердичівводоканал» Костянтина Анучіна, вітром зірвано покриття даху з металопрофілю, пошкоджено гідроізоляційну плівку, обрешітку, металеві несучі конструктивні елементи даху, пошкоджено утеплювач з мінеральної вати, пошкоджено ринви та системи зливу дощових вод.

У приміщенні фільтрувальної станції, звернули увагу виступаючі, знаходиться обладнання (фільтри, освітлювачі, засувки з електроприводами, тощо), що здійснює очищення води перед подачею її в мережу центрального водопостачання. Як наслідок, наголосили, зволікання з проведенням невідкладних аварійно-відновлювальних робіт з відновлення основних конструктивних елементів даху, може призвести до руйнівних процесів несучих зовнішніх і внутрішніх стін та міжповерхневого перекриття в цілому, пошкодження внутрішніх електромереж, виведення з ладу обладнання, порушення нормальних умов праці працівників, порушення санітарних вимог до якості води, що подається до мережі центрального водопостачання міста та виникнення надзвичайної ситуації з непередбачуваними наслідками.

Ліквідацією наслідків аварійної ситуації займаються 1 одиниця спецтехніки МКП «Бердичівводоканал» та 8 працівників підприємства.

З метою оперативного реагування на загрозу виникнення надзвичайних ситуацій природнього характеру, що можуть порушити  нормальні умови життя та діяльність людей, комісія з питань ТЕБ та НС, з-поміж іншого, вирішила підтвердити рівень надзвичайної ситуації, як об`єктовий.

Задля попередження розширення надзвичайної ситуації природнього характеру директору МКП «Бердичівводоканал» доручено:

  • Демонтувати звисаючі та загрожуючі падінням елементи даху.
  • Накрити брезентом (плівкою) можливі для протікання ділянки даху.
  • Встановити огороджувальні конструкції по периметру приміщення для безпеки руху працівників.
  • Опечатати вхід на горище, закрити його від потрапляння сторонніх осіб.
  • До вирішення питання фінансування проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт здійснювати постійний контроль за станом можливого руйнування даху приміщення.
  • Організувати детальне обстеження даху з залученням фахівців з метою визначення технічного стану конструкційних елементів даху, обсягів аварійно-відновлювальних робіт та оформити дефектні акти.
  • Ініціювати заходи щодо проведення невідкладних аварійно-відновлювальних робіт окремих конструкційних елементів даху приміщення фільтрувальної станції.
  • Визначити суму збитків, щодо ліквідації аварійної ситуації та надати розрахунки до виконавчого комітету Бердичівської міської ради.
  • Отримати довідку від Житомирського обласного центру з гідрометеорології (Житомирський ЦГП) щодо стану погодних умов 21 лютого 2023 року.
  • Пропонувати виконавчому комітету Бердичівської міської ради розглянути питання про виділення коштів з міського бюджету для проведення аварійно-відновлювальних заходів.

За попередніми розрахунками, інформували членів комісії, сума завданих збитків становить близько 253,0 тис. грн.

Останні новини