Бердичів

міська рада

У «Білій Турі» провели чемпіонат міста зі швидких шахів пам’яті Заслуженого тренера СРСР Володимира Зака

1-11

У шаховому клубі «Біла Тура» у рамках соціального проєкту «Активні парки – локації здорової України» відбулася першість міста зі швидких шахів пам’яті Заслуженого тренера СРСР Володимира Зака.

Шахіст, тренер, літератор, кандидат у майстри спорту СРСР,  Заслужений тренер СРСР Володимир Зак народився у Бердичеві у 1913 році. У 25 років здобув звання КМС із шахів. Воював з нацистами, мав бойові нагороди. Після війни 40 років життя віддав тренерській роботі у ленінградському Палаці піонерів.

Володимир Зак зумів виховати 20 майстрів спорту, серед його учнів – всесвітньо відомі чемпіон світу Борис Спаський та віце-чемпіон Віктор Корчной. Фахівці відзначали особливий комбінаційний зір Зака, його високу ерудованість та здатність аналізувати.

Про все це перед початком ігор учасникам розповіли організатори – представники МЦ «Спорт для всіх». А далі були шахи. Медалі, грамоти та цінні подарунки розіграли серед 10 майстрів цієї гри – шахістів-розрядників та вихованців «Білої Тури». За результатами зустрічей, почесне ІІІ місце на чемпіонаті посіла Ольга Єрнєєва, на щабель вище опинився Савелій Зінченко, а переможцем першості став Нікіта Коретніков. Із гарною грою, новим досвідом та яскравими враженням їх та усіх присутніх на заході привітав міський голова Сергій Орлюк. З часом, переконаний, сьогоднішні юні майстри набудуть потрібних висот у комбінуванні, стануть ще більш ерудованими та здатними до глибокого аналізу. Що неодмінно допоможе їм робити успішнішою свою країну.   

Архівні фото – з сайту «Мій Бердичів»

Останні новини