Бердичів

міська рада

Благодійний ярмарок на підтримку 25-ї бригади влаштували Публічна бібліотека громади та МВЦ «М-Формація». Зібрали майже 8,5 тис. грн.

1-3

Вони знову ярмаркували біля входу до Центрального ринку, аби допомогти українським Захисникам – команда Публічної бібліотеки бердичівської громади та активісти молодіжно-волонтерського центру «М-Формація». Цього разу на меті мали допомогти десантникам-«січеславцям»: виконуючи бойове завдання, вантажівка одного з підрозділів 25-ї бригади, натрапила на міну. На велике щастя, обійшлося без втрат, але потрібно повернути у стрій машину. Ремонтники її вже відновлюють, бібліотека ж та «М-Формація», які опікуються даним підрозділом, взяли на себе допомогу у придбанні покришок. Зрозуміло, повністю необхідну суму зібрати важко, констатують, але свій посильний внесок вони мають зробити.

Ексклюзивність всього, що представлено на ярмарку, – то традиційно їхня «фішка». Абсолютно все вироблено власними руками – будь-то вив’язане, спечене, пошите чи сформоване.

Дізнавшись про те, що бібліотека оголосила про ярмарок, до числа благодійників вирішили долучитися й інші мешканці громади: так, зокрема, на столах з’явилися ляльки-мотанки, різнобарвні желе, апетитні тістечка. Домашній цибулевий хліб та чебуреки спекла матір одного з бійців, котрий перебував у машині під час вибуху, у ролі кухарів виступили батьки дівчат із «М-Формації», переселенці, котрі волонтерять у бібліотеці, цілий арсенал усілякої смакоти, серед якої – пампушки з часником, домашні яблука й інше, привезли з собою представники Скраглівки.

Яскраву компанію всьому вищеозначеному склали «сухі» борщі, вітамінні чаї й вітамінні “бомбочки”, теплі шкарпетки, футболки й нижня білизна (до речі, також вироблена власноруч), м’які іграшки й окопні свічки, терті пироги, сувеніри-обереги та багато чого іншого.

Зрештою, наторгували 8 460 грн. Розпродали, кажуть, не все, тож, якщо дозволять обставини, влаштують ще один ярмарок. Там, на фронті, зауважують, оборонці України демонструють неймовірне, і тил зобов’язаний підкласти своє плече.