Бердичів

міська рада

Незламність заради Перемоги: відбулося засідання Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України

IMG_20230306_122839

Бердичівський міський голова Сергій Орлюк спільно із начальницею Бердичівської районної військової адміністрації Людмилою Димидюк та головами територіальних громад Бердичівського району долучився до засідання Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського в онлайн-режимі.

На засіданні було підбито основні підсумки роботи державних інституцій та місцевих влад протягом 2022 року – найскладнішого року для Української держави. Зокрема, обговорювалася безпекова і гуманітарна ситуація на тимчасово окупованих та деокупованих територіях України, заходи, спрямовані на виявлення, затримання та притягнення до відповідальності колаборантів, план відновлення об’єктів енергетичної та цивільної інфраструктури, захист прав людини та забезпечення соціальних гарантій.

За словами міністра енергетики України Герман Галущенка, першочерговими кроками відновлення енергетичної безпеки стане встановлення сонячних панелей для потреб громадського сектору, які Україні незабаром повинен надати Євросоюз. До того ж, за даними НЕК “Укренерго”, Житомирщина увійде до плану відновлення енергетичних об’єктів, що були зруйновані внаслідок російських атак протягом минулих місяців.

Розглянули на Конгресі і питання внутрішньо переміщених осіб. Нині на Житомирщині проживають понад 67 тисяч вимушених переселенців із областей, що найбільше постраждали від агресії рф. Зі Стратегією державної політики внутрішнього переміщення до 2025 року та покроковим планом її реалізації учасників Конгресу ознайомила віце-прем’єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих території України Ірина Верещук.

Окремо на засіданні було затверджено Державну антикорупційну програму на 2023-2025 р.р.

За словами Президента Володимира Зеленського, сьогодні увесь світ бачить, що Україна впевнено займає гідне місце серед провідних країн Європи, та стоїть на захисті не лише своєї незалежності, а й боронить усю європейську цивілізацію. Тому, підсумував Глава Держави, засідання Конгресу спрямоване на забезпеченні подальшої незламності України заради Перемоги у війні.