Бердичів

міська рада

“Укренерго”: на Житомирщині можливі обмеження споживання

IMG_20221120_145036-pxzp4iifdwyr7p79gwo2jfmsgvvw5g8dy2khd6rzq8

СПОЖИВАННЯ зберігається на рівні п’ятниці минулого тижня.

ГЕНЕРАЦІЯ: працюють усі види електростанцій. Триває водопілля, тож активно працюють гідроелектростанції. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Також триває незначний імпорт електроенергії.

ОБМЕЖЕННЯ: через наслідки російської атаки 9 березня можливі обмеження споживання у Києві, у Київській та Житомирській областях. Для відновлення надійного електропостачання великих міст до рівня, який був в енергосистемі до повномасштабного вторгнення, треба більше часу. Енергетики цілодобово працюють над цим.

В інших регіонах обмежень у мережах “Укренерго”, які б призводили до необхідності обмеження споживачів, немає. Ліміти споживання до областей не доводились.

Енергетична інфраструктура уздовж лінії фронту регулярно зазнає пошкоджень через артобстріли. Зокрема, у ніч на п’ятницю зазнала обстрілів енергоінфраструктура на Донеччині.

РЕМОНТИ: продовжуються відновлювальні роботи на всіх об’єктах “Укренерго”, пошкоджених російськими атаками. Ми робимо усе можливе, щоб якомога швидше відновити надійність електропостачання.

Нагадаємо, що росіяни упродовж всієї зими завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж “Укренерго” були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню.

НЕК “Укренерго”

Останні новини