Бердичів

міська рада

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) відвідав Бердичів та взяв участь у відкритті сенсорної кімнати

IMG_20230307_094323_137

Сенсорну кімнату для дошкільнят відкрили у приміщенні Благодійного фонду “Карітас Бердичів УГКЦ”. Вона, за словами директора БФ, отця Романа Шкрібенця, стане місцем, де фахівці “зцілятимуть психологічні рани дітей, завдані війною”.

Кімната обладнана світловим душем, сухим басейном, сенсорною печерою, пісочною терапією та різноманітними тактильними іграшками. Тут, у просторі психологічної стабільності, із дітьми працюватимуть кваліфіковані психологи. Особливі зусилля спеціалістів, зазначив о. Роман Шкрібенець, будуть спрямовані на реабілітацію малечі із порушеннями аутистичного спектру, а також тих діток, які найбільше постраждали від російського вторгнення в Україну.

На відкриття сенсорної кімнати завітали міський голова Сергій Орлюк, представники районної влади та голови ОТГ. Особливою подією став візит Отця і Глави Української Греко-Католицької церкви Блаженнішого Патріарха Святослава.

Патріарх спільно з владиками Йосифом Міляном та Андрієм Хім’яком, єпископами-помічниками Київської архиєпархії УГКЦ, освятив приміщення Благодійного фонду та поблагословив на добрі справи усіх його працівників. Рік війни, зазначив у своєму напутньому слові, чітко показав, що український народ є народом доброчинців, який уміє милосердям рятувати людські життя. Тому, переконаний, увесь світ допомагає Україні вистояти у боротьбі за свою свободу і незалежність.

Сьогодні, продовжив Патріарх, Карітас є материнським обличчям УГКЦ, а жертводавці з різних куточків світу усіляко підтримують започатковані ним благодійні проєкти. Особливо ті, що спрямовані на служіння дітям.

Сергій Орлюк подякував Блаженнішому Святославу за архієрейське благословення, підтримку та молитву, а усім представникам УГКЦ та працівникам фонду – за вагомий внесок у духовність громади, психологічну та соціальну реабілітацію дітей, допомогу вразливим верствам населення та вимушеним переселенцям.

На згадку про подію священнослужителі отримали еко-сумки, розмальовані дошкільнятами на занятті з арт-терапії.