Бердичів

міська рада

Депутати перевірили комунальні спортивні заклади громади

IMG_20230331_121417_887

Депутати Бердичівської міської ради спільно із секретарем міськради Богданом Колядою та начальницею відділу молоді і спорту Лілією Березовенко відвідали ДЮСШ м. Бердичева та МЦФЗН “Спорт для всіх”. Приміщення, де розташовані зазначені спортивні заклади, потребують ремонту, а тому народні обранці вирішили особисто перевірити їх стан.

У Дитячо-юнацькій спортивній школі, проінформувала Лілія Березовенко, минулого року вдалося частково провести необхідні роботи. У зв’язку із воєнним станом було скасовано чимало спортивних змагань, таким чином заклад зекономив на витратах за перевезення та харчування спортсменів. Також було виділено додаткові кошти із бюджету, які разом із заощадженнями спрямували на ремонт приміщення та закупівлю нових меблів.

Результатом, за словами директора ДЮСШ Олександра Подгорчука, задоволені і викладачі закладу, і вихованці, і батьки. Однак, щоб повністю привести приміщення до ладу, потрібно відремонтувати ще кілька роздягалень та санвузлів, оновити сантехніку, придбати необхідне обладнання та деякі меблі. За попередніми підрахунками, на завершення ремонту потрібно ще 700 тис. грн.

Окрім того, оглянувши приміщення тренажерного залу, депутати дійшли висновку, що застаріле, малофункціональне обладнання потребує заміни на більш сучасне. Адже, окрім вихованців ДЮСШ та інших спортивних закладів міста, тут займаються військовослужбовці, котрі потребують реабілітації внаслідок отриманих на війні травм.

Директор міського центру фізичного здоров’я населення “Спорт для всіх” Олег Рудніцький показав депутатам приміщення шахового клубу “Біла тура” та наголосив, що першочергових поліпшень потребує кімната, у якій безпосередньо займаються діти. Мова йде насамперед про ремонт підлоги, стін та стелі, заміну дверей, а також закупівлю кількох спеціальних годинників для проведення шахових змагань. Окремо депутати оглянули санвузол, де також планується проведення ремонтних робіт.

Відповідні проєкти рішень про виділення коштів із бюджету громади будуть подані на розгляд сесії міської ради.

Останні новини