Бердичів

міська рада

До уваги ветеранів війни та членів їх сімей!

Управління-сімї-та-соцзахисту

Управління сім׳ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради інформує, що для осіб на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» у 2023 році продовжується реалізація державної бюджетної програми за напрямом «Здійснення заходів із професійної адаптації», спрямованої на відновлення та вдосконалення професійних навичок і умінь для ветеранів війни та членів їх сімей, шляхом професійного навчання, надання інформаційних, консультаційних та професійних послуг із зазначених питань, підвищення їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Заходи із професійної адаптації здійснюються відповідно до порядків затверджених постановами Кабінету Міністрів України від 31 березня 2015 р. № 179(зі змінами) та від 21 червня 2017 року № 432 (зі змінами).

Професійна адаптація здійснюється безкоштовно за рахунок коштів державного бюджету.

Право на професійну адаптацію мають:                   

  • особи, які звільняються або звільнені з військової служби з числа ветеранів війни;
  • особи, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною, члени сімей таких осіб;
  • члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни;
  • члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України;
  • постраждалі учасники Революції Гідності.

Крім того, на період дії воєнного стану та протягом трьох місяців після його припинення або скасування до отримувачів послуг належать також військовослужбовці та члени їх сімей.

Прийом заяв та пакету документів від вищезазначених категорій громадян, які зареєстровані або фактично проживають на території Бердичівської міської територіальної громади, для отримання послуг з професійної адаптації здійснюється управлінням сім′ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради, за адресою: м. Бердичів, вул. Семенівська,3, кабінет № 2, консультацію можна отримати за номером телефону 7-40-36.

Управління сім׳ї та соціального захисту населення Бердичівської міської ради