Бердичів

міська рада

На “Дія. Безбар’єрність” дізнавайтеся все про батьківство

IMG_20230324_104053

Батьківство, а особливо – перший рік із малюком, майже ніколи не буває легким. На “Дія. Безбар’єрність” (https://bf.diia.gov.ua) є розділ, який стане у пригоді:

  • молодим батькам;
  • парам, які очікують дитину;
  • жінкам, які лише планують вагітність.

Коли потрібно ставати на облік? Коли починати збиратися в пологовий і що взяти з собою?  Не варто сподіватися, що все пройде за наміченим планом, але якщо підготуватися заздалегідь, вам буде трохи спокійніше. У розділі “Батькам” ви дізнаєтеся:

  • як налагодити грудне вигодовування;
  • як допомогти дитині увійти в графік сну;
  • як зробити дім безпечним для малюка, поки він росте.

Для вагітних розписано, що варто зробити у першому, другому і третьому триместрі. Є також посилання на різні онлайн послуги: Ємалятко, допомога при народженні дитини і навіть запис до дитячого садка.

Часом мамам буває складно опановувати нову роль. За поганим психологічним самопочуттям може ховатися післяпологова депресія чи тривожний розлад. Куди звертатися і як отримати психологічну допомогу, можна прочитати тут: https://bf.diia.gov.ua/categories/batkivstvo

Пам’ятайте, піклуватися треба не лише про малюка, але і про себе. Здорова, щаслива мама – це найперше, що потрібно дитині.

Довідково. “Дія. Безбарʼєрність” створено у межах ініціативи Першої леді Олени Зеленської “Без бар’єрів” спільно з Міністерством цифрової трансформації України за підтримки UNDP Ukraine / ПРООН в Україні, а також Швеції. Аналітичну допомогу надавала ГО “Безбар’єрність”. 

За інформацією Житомирської обласної військової адміністрації

Останні новини