Бердичів

міська рада

Одна з бригад “Гвардії Наступу” отримує нову зброю і техніку

FB_IMG_1677745785197

У бригаду Нацгвардії України “Червона калина” (у складі “Гвардії Наступу”) надходять нове озброєння і військова техніка, зокрема від країн-партнерів нашої держави.

Про це заявив майор Нацгвардії, командир бригадної артилерійської групи штурмової частини НГУ “Червона калина” Вадим Москаленко, поінформувала пресслужба Міністерства внутрішніх справ України, передає Укрінформ.

За словами Москаленка, у них від молодшого сержанта до командира бригади – весь особовий склад має бойовий досвід, і саме ці люди навчатимуть новобранців та діючих силовиків, які вирішили змінити чи вдосконалити свій професійний функціонал.

“Інша унікальність полягає в тім, що у “Червону калину” заходить нове озброєння і військова техніка, зокрема від країн-партнерів. Адже зрозуміло, що чим більше якісного озброєння матиме підрозділ, тим вищою буде спроможність виконувати бойові задачі”, – уточнив Москаленко.

За словами командира бригадної артилерійської групи, тим часом на окремих видах сучасної техніки військовослужбовці “Червоної калини” вже почали навчання. У майбутньому, коли підрозділ повністю підготують та укомплектують до виконання завдань, його відправлять у район виконання бойових дій, зазначив офіцер.

На думку майора Нацгвардії, якщо у людини є бажання, то стати штурмовиком – це насправді не надто складна річ.

Щодо спеціалізації, каже він, кожна людина має розуміти, до чого вона прихильна і ким хоче бути – артилеристом, снайпером, оператором дрона чи кулеметником.

“На початку ми, передусім, ураховуємо бажання кандидатів. Згодом, з огляду на їхні фізичні й інші дані, під час подальшої підготовки вносимо певні корективи, якщо людина з якихось причин не може виконувати ті завдання, які б хотіла”, – поінформував військовослужбовець.

За його словами, наразі саме триває активний процес формування бригади, і охочих служити в бригаді “Червона калина” дуже багато – туди приходять надзвичайно вмотивовані бійці. Зокрема, не бракує кандидатів і з-поміж цивільних громадян.

“Усіх тих, хто прийшов до нас і бажає служити, ми розподіляємо по функціональних групах. На наступному етапі ці люди убувають на професійну підготовку та злагодження в навчальні центри. Приміром, минулого тижня до нас прийшло понад 100 людей, повністю відібраних для служби у штурмовій бригаді”, – розповів офіцер.

Як повідомлялося, 2 лютого у Міністерстві внутрішніх справ заявили про початок формування штурмових бригад “Гвардія Наступу”, до яких можуть вступати добровольці. Основою цих підрозділів будуть чинні поліцейські, прикордонники та бійці Національної гвардії України.

Подати заявку на вступ можна через відповідний сайт, гарячу лінію або ЦНАПи.

Пресофіцер бригади “Червона калина” (Нацгвардія) Микола Коваль сказав, що бійці бригад “Гвардія Наступу” виконуватимуть різноманітні завдання, зокрема штурм, зачистку і звільнення територій.