Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк: міський басейн – це наші діти, це реабілітація військових, тож маємо завершити його ремонт

IMG_20230228_101546_1-1

Як і передбачалося, до Порядку денного 34-ї сесії Бердичівської міської ради увійшло понад 80 проєктів рішень, що стосувалися різних сфер життєдіяльності громади. Здебільшого голосування відбувалося злагоджено, у значній мірі, завдяки плідній попередній роботі у постійних депутатських комісіях (про це – в окремому матеріалі). Втім, частина проєктів рішень викликала обговорення у сесійній залі.

Один із таких проєктів стосувався внесення змін до місцевої Програми розвитку галузі фізичної культури і спорту на 2023 рік. Власне, головну увагу у ній викликало фінансування завершення робіт у міському плавальному басейні. Пропонувалося на ці цілі виділити близько 38,0 млн. грн. із бюджету громади.

Напередодні група з народних обранців відвідала заклад з метою ознайомитися з ходом ремонтних робіт та, з-поміж іншого, за можливості з’ясувати все стосовно ремонту чаші басейну, яку до цього вже ремонтували.

На сесії заслухали директора басейну та керівника підприємства-підрядника. У ході обговорення надійшла пропозиція влаштувати аудиторську перевірку об’єкта, аби переконатися, що виділені до цього кошти спрямували у потрібному напрямку. Депутатів цікавила наявність Дефектного акту, окремо пролунала думка про відповідність директора закладу займаній посаді.

Начальниця фінансового управління міської ради Олена Геденач нагадала присутнім, що у вищезгаданих 38-ми мільйонах знаходиться 11 млн. грн. кредиторської заборгованості – борг за вже виконані роботи потрібно погасити.

Зійшлися на тому, що з бюджету виділять ті самі 11 мільйонів, аби розрахуватися з боргом. Що ж до решти, то буде створено робочу групу у складі народних обранців, яка детально вивчить хід ремонтних робіт у басейні. Можливо, буде сенс заслухати при цьому представників технагляду, авторського нагляду тощо. Працюватиме група днів 10, після чого у разі позитивного висновку можна буде скликати позачергову сесію, на якій дати добро на виділення решти коштів на завершення робіт.

Міський плавальний басейн у сьогоднішніх умовах – це, в першу чергу, здоров’я маленьких та юних мешканців громади, але не лише, звертає увагу міський голова Сергій Орлюк. Басейн, зазначає, це й ефективна реабілітація військовослужбовців. Говорити про важливість першого та другого, думається, зайве. Тож його принципова позиція, наголошує Сергій Орлюк – потрібно завершити ремонт басейну і не затягувати з цим.