Бердичів

міська рада

Сергій Орлюк провів черговий особистий прийом громадян

IMG_20230330_121240_033

Переважно із земельними питаннями зверталися жителі громади до міського голови Сергія Орлюка під час особистого прийому.

Так, із проблемою зіштовхнулася бердичівлянка, яка приватизувала землю понад два десятиліття тому. Тоді приватизацію належної їй земельної ділянки провели із порушенням: двома частинами під різними кадастровими номерами. Тепер жінка повинна доводити своє право власності на загальну ділянку у суді. Сергій Орлюк, начальник відділу земельних відносин Вадим Трушевський та фахівець ЦНАПу надали заявниці детальну консультацію та пояснили їй алгоритм необхідних дій.

Ще одна громадянка тільки планує приватизувати землю та переобладнати розташований на ній гараж під магазин. Жінці фахово роз’яснили положення чинного законодавства у сферах земельних відносин та будівництва, зокрема, щодо комерційної забудови, та надали список проєктних організацій, куди вона може звернутися задля виготовлення необхідних документів.

Відвідали прийом і жительки одного із будинків по вулиці Героїв України. Кажуть, їхня оселя знаходиться у непридатному для проживання стані. Питання демонтажу зазначеної будівлі вже розглядалося на попередній сесії міської ради, однак тоді рішення не прийняли. Тому міський голова дав доручення фахівцям управління житлово-комунального господарства повторно вивчити це питання та підготувати відповідні документи.

Інші відвідувачі також отримали консультації та роз’яснення: щодо виділення коштів на лікування, отримання гуманітарної допомоги, продовження оренди землі.

Останні новини